Gün geçmesinki sağlık yönetiminde yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Ak Parti İl Başkanı, aynı hastanede otomasyon personeli olarak çalışan kayınbiraderinin ayağına gitmeyen Başhekim Yardımcısının istifasını il sağlık müdüründen alalı 2 ay olduğu ileri sürüldü. Yer:  Bismil Devlet Hastanesi - Diyarbakır 

Diyarbakır Bismil Devlet Hastanesinde 7 yıldır Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan idarecinin, sırf Ak Parti Yöneticisinin kayınçosunun parti ziyareti talebini kabul etmediği için Sağlık Müdürlüğüne yapılan baskı sonrasında istifasının alındığı iddia edildi.  

Yaklaşık iki ay önce, kendisini hastane yöneticisi gibi konumlandıran Otomasyon Personeli S.A., "Ak Parti İl Başkanına gidiyorum (Eniştesi), hocam sizde gelin" şeklindeki uslubu emir verir nitelikte olan otomasyon personelinin talebini "muhattabım sen değilsin, herkes kendi işine baksın" diyerek reddettiği ileri sürülen Başhekim Yardımcısı, bir süre sonra İl Sağlık Müdürlüğüne davet edilerek "istifa etmesi gerektiği ve ellerinden birşey gelmediği" söylenerek görevden alındığı iddia edildi. 

Hastane de personel arasında şaşkınlıla karşılanan olay sonrasında, Başhekim Yardımcısını partiye gitme konusunda davet eden S.A.'nın Ak Parti İl Yönetiminde Başkan olan kişinin kayınçocu olduğu ileri sürüldü. Ak Parti İl Yöneticisinin Bismil Hastanesi ile ilgili tüm işlemleri kayınçosu üzerinden yönettiği de ileri sürüldü.

"Benim otomasyon personeli ile işim olmaz herkes kendi işine baksın bir yere gidilecekse ben kendim giderim" şeklindeki yaklaşımı sonrasında görevden alındığı ileri sürülen Başhekim Yardımcısının başına gelen olay, Türkiye'de sağlık idarecilerinin nasıl göreve gelip nasıl alındığının en güzel örneklerinden birisi olduğu belirtiliyor.