Üzüldüm; bence –ve özellikle pandemi sürecinde- başarılı bir yöneticilik örneği göstermişti. Medyanın kolay ilişki kurabildiği, bilgiyi medya ve kent ile olabildiğine şeffaf paylaşan bir isimdi.

ERGÜNEY ATAMALAR NEDENİYLE İSTİFA ETTİ

Peki, neden istifa etti?

Acayip yorumlar duyuyorum. Bir- Bunun bakanlık içinde iki farklı cemaatin güç kavgası olduğunu söyleyenler var. Cemaat tarikat işleri benim bildiğim bir alan değil. Bununla ilgili önüme net veri gelmeden de ben inanmam- inanmak istemem.

İki- Pandemide başarısız oldu, yoruldu diyenler var. Hayır. Söylediğim gibi, pandemide en hızlı reaksiyon veren testlere en erken başlayan illerden biriyiz. Çok başarılı ve uyumlu bir süreç geçirdi.

Yoruldu mu?

Hangi sağlık çalışanı yorulmadı ki? Yoruldu diye bırakması da muhtemel değil.

Öyleyse geleyim kendi yorumuma…

Şenol Ergüney, telefonlarını açmıyor. Açsa ona da soracağız ama benim anladığım kadarıyla Ergüney’in sorunu son atamalar.

Görünen bu…

ATAMA TRAFİĞİNE BAKIN!

Gerçekten de Sağlık alanında son dönemde ilimizde baş döndüren bir atama trafiği vardı

Ergüney’in önerileri de kabul görmemişe benziyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan rotasyon listesi adeta alt üst oldu.

Bakalım:

Bir- Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Çakır önce SEKA Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanmıştı ama kabul etmedi. Bir kulis sürecinden sonra da yerinde kaldı.

İki- Önce Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine gönderilen Mürsel Durmaz bu görevi kabul etmedi. Açığa düşen Durmaz önce Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına ardından Halk Sağlığı Başkanlığına atandı.

Üç- İl Müdürlüğü tarafından sözleşmesi Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı için imzalanan Arzu Aşı’nın yerine geçen hafta çarşamba günü Mürsel Durmaz atandı. Mürsel Durmaz’ın atanması üzerine Arzu Aşı Başkan Yardımcısı oldu. Aşı’nın başkan yardımcısı olarak sözleşmesi imzalanan Mehmet Orhan Ahi’nin sözleşmesi düştü ve aile hekimliğine geri döndü.

Dört- Ancak bir gün sonra yeni bir gelişme yaşandı. Çarşamba Halk Sağlığı Başkanlığına atanan Doç. Dr. Ali Yiğit’in sözleşmesi iptal edildi ve yerine Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına atanan Mürsel Durmaz atandı. Durmaz’ın atanması ile birlikte Doç. Dr. Ali Yiğit’in başkanlığı düştü. Bu gelişmenin ardından Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına Arzu Aşı, yardımcılığına ise Mehmet Orhan Ahi geri döndü.

Anlamaya çalışırken benim bile başım döndü. Varın yaşanan kaosu siz düşünün…

BİR KÜÇÜK İHTİMAL VAR

Uzatmayalım, bu garip atamalar süreci Ergüney’i istifaya götürdü.

Ama Selahaddin Hoca’nın istifasından farklı olarak ben Ergüney’in istifasında bir küçük geri dönüş ihtimali görüyorum.

Gerçekleşir mi bilmem.

Bekleyip göreceğiz, bakalım.

Adem TURGUT