Yaklaşık 3 yıldan bu yana kilitlenmiş olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bürokrat kadrosu sonunda değiştirilebildi. Yaklaşık 3 ay önce İl Sağlık Müdürü’nün değişmesi sonrasında yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin 1 ay önce kendi çalışacağı ekibi kurmaya yönelik yaptığı atamalar Sağlık Bakanlığı’nda onaylanmadan bekletiliyordu.

Bu beklemeye dayalı olarak Gaziantep’te Koronavirüs vakalarının artışında adeta patlama yaşandığını defalarca dile getirmiş ve siyasilere bu atama krizinin çözülmesi yönünde çağrıda bulunmuştuk. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve diğer siyasilerin bu çağrımıza kulak vererek atama krizine el atmasıyla ve de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyarlılığıyla birlikte bu sorun nihayet çözüme kavuşturuldu. Peki kim nereye atandı? İşte bu sorunun cevabını siz değerli okuyucularımıza ilk duyuran olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

TİRYAKİ ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ
Ortadoğu’nun sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep önümüzdeki dönemde de yine aynı hızlılıkla sağlık turizmi merkezi haline gelecek. Bunu sağlamak amacıyla ve bilinciyle hareket eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, ekibini, büyük bir kriz ortamında da olsa oluşturdu. Haftalardır onaylanmayan atamaların sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması ile İl Sağlık Müdürü Tiryaki’nin eli şimdi daha güçlü hale geldi.

Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemine Son dakika Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan 3 başkanlığı sisteme girdi. Diğer başkan ve Başkan Yardımcıları, Başhekimler, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri, Hastane Müdür Yardımcıları ve Uzmanlardan oluşan bürokrat kadronun gün içinde peyder pey düşeceği öğrenildi.

KORONA’YLA MÜCADELE SAĞLAM’A ALINDI

ÇKYS sistemine biraz önce düşen Dr. Levent Sağlam ise Halk Sağlığı Başkanlığı’na getirildi. Halk Sağlığı Başkanlığı Koronavirüs ile mücadelenin en tepe noktası olarak bilinen ve oldukça önemli bir konum olarak dikkat çekiyor. Dr. Sağlam daha önce Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini yürütmüş deneyimli bir isim olarak tanınıyor.

MALİ İŞLER TİRYAKİOĞLU’NDAN SORULACAK
Destek Hizmetleri Başkanlığı’na daha önce Gaziantep İl Sağlık Müdürü yardımcılığı yapmış ve bir dönem Bakanlık Suriye Görev Gücü Koordinatörlüğü’nü yürütmüş olan başarılı bürokrat Hasan Tiryakioğlu atandı.
COŞKUN PERSONELLERİN BAŞINA GELDİ
Personel Hizmetleri Başkanlığı’na ise daha önce Hatay İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevi yapmış olan ve personel konusunda donanımlı ve deneyimli bir isim olan Yemluha Coşkun atandı.

AYRINTILAR GELİYOR