Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Gazi Devlet Hastanesi Başhekimliği meselesi henüz netlik kazanamadı.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un Samsun’da kalamayacağı sağlık çevreleri tarafından çokça konuşuluyor olmasına rağmen, başarılı olmuş gibi eski sağlık bakanı ve Samsun Milletvekili tarafından yeniden Samsun sağlık siteminin başına getirildi.

Aile hekimi olan Oruç, pandemi döneminde bildiğiniz gibi Samsun haftalarca vaka sayısı birinciliğini ve zirvedeki yerini hiçbir ile bırakmazken Covid 19 virüsü kapınca ambülans uçakla Ankara’ya giderek orada tedavi altına alınmıştı.

Bir il müdürünün gemisini terk eden kaptan misali tedavi için başka bir il tercih etmesi hem vatandaş nezdinde ve hem de siyasi çevrelerde çokça tartışılmıştı.

Hatta görevi başında Covid 19’dan vefat eden bir doktorun hanımı, “Benim eşim Ankara’ya gidemedi” diye isyan etmişti.

Sağlık Müdürü geçen yıl pandemiden önce EBYS yani Sağlıkta kayıt işlemlerinin tutulduğu ve işlem yapıldığı sitemi web tabanlı siteme dönüştürme çalışması sırasında sistemi kademe kademe entegre etmek yerine sistemi komple kapatarak Samsun genelinde bütün sağlık sistemini felç ederek aylarca hasta, muayene, döner sermaye işlemlerinde kriz meydana getirmişti.

Hastaneler yaptıkları işleri fatura edemedikleri için gelirleri düşmüş ve döner sermaye alamayan sağlık personeli de mağdur olmuş böylelikle muayene sayılarını günlük olarak döner sermayenin altında tutarak vatandaşların muayene olamadan hastanelerden dönmelerine sebep olmuş, hastaları özel hastanelere mecbur etmişti.

Sağlık Müdürünün bu örneklerde görüldüğü gibi bir başarı grafiği yoktur.

SORULAR SORULAR SORULAR

Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç Aile hekimi olup sağlık yönetimi lisansı ya da yüksek lisansı CV’sinde görünmemektedir.

Samsun’da akademik kariyer veya bilimsel yayın sıralaması yapılsa ilk 100 bile giremez.

Sağlık İl Müdürü uzun zamandır Samsun’a hizmet etmiş ve emeği geçmiş olduğu için vefa göstergesi olarak mı yeniden atandı?

Sağlık İl Müdürü Samsun’da hiç görev yapmadan direk tepeden inme olarak Samsun’a atanmıştır.

Samsun’da hekimlik yapmamış, Samsun’da yaşamamıştır. Samsun’u bilen Samsun’da görev yapmış bir il müdürünün Samsun’da sağlık sistemini çok daha iyi bir şekilde yöneteceği tartışma götürmez bir gerçektir.

Sağlık İl Müdürünün arkasındaki hastane inşaatı yapan şirketler veyahut özel hastaneler mi vardır ki, yukarıda izah edildiği üzere Samsunlu hastaları özel hastanelere mecbur eden bir il müdürü Samsun’a yeniden atanmıştır?

Kaynak: https://www.akasyam.com/saglik-muduru-muhammet-ali-oruc-neden-yeniden-atandi-180108/