1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan 371 inci madde ile 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa dayanılarak hazırlanan "Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl içi Yer Değiştirmesine ilişkin Yönerge Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA tarafından 25.02.2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmişti. 

ATAMA İLANLARI BU HAFTA YAYINLANMAYA BAŞLIYOR!

Yeni edinilen bilgiye göre, il sağlık müdürlüklerinden bazıları bu hafta içerisinde, bazıları ise önümüzdeki hafta “il içi atama ilanı”na çıkacak.  İl içi atamaları takip etmeyek isteyen personelin il sağlık müdürlüklerinin web sitesini ve Sağlık Personelinin Haber Kaynağı olan saglikpersonelihaber.net web sitemizi takip etmelerini öneririz.

Yürürlüğe giren yönerge ile sağlık hizmetlerinin il içinde etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla il içerisinde görev yapan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına tabi sağlık çalışanlarının atama ve yer değiştirmelerine imkan sağlanmıştı. 

İl İçi atamada gözetilen 2 önemli kural ise; Kadro imkanlarının göz önünde bulundurulması ve  personel hareketlerinde hizmet puanının belirleyici unsur olarak değerlendirmelerde ele alınması olmuştu.

Yönerge kapsamında il içi yer değişikliği dönemi Mayıs ve Kasım ayları olarak belirlenmiş, Mayıs dönemi atamaları için Nisan ayında,  Kasım dönemi atamaları için Ekim ayında müracaatlar alınmaya başlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi