BASIN AÇIKLAMASI

Çeşitli basın ve yayın kuruluşlarında yayınlanan “Hastanede şoför olarak çalışıyordu, atamayla müdür yardımcısı yapıldı” içerikli haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

“İlgili haberde adı geçen personelimiz haber metinlerde ısrarla ve manipülatif bir dille vurgulandığı gibi atandığı hastanede şoför olarak çalışmamaktadır.

İlgili personel Sağlık İl Müdürlüğümüzde Mutemet olarak görev yapmaktadır ve daha önce çalıştığı kurumlarda da taşınır kayıt yetkilisi ve aile hekimliği kira sözleşmeleri birimlerinde görev yapmıştır.

Kendisi Kamu Yönetimi bölümü mezunu; halen inşaat mühendisliği bölümünde okuyan; yıllardır çalıştığı idari ve mali birimlerde tecrübe kazanmış; iyi derecede İngilizce bilen; Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı atama usul esaslarını belirten 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 32. Maddesindeki vasıfları taşıyan başarılı bir çalışanımızdır.

Ayrıca 2020 yılı Ekim ayında Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında da Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği ünvanı almaya da hak kazanmıştır.

Yasal olarak gerekli şartları taşıyan bu personelimizin ataması müdürlüğümüzün teklifi, Bakanlığımızın onayı ile yapılmıştır. Zaten kanuni şartları taşımayan bir personelin atamasının yapılması yürürlükteki mevzuatlar gereği mümkün değildir.

Maalesef haber hem yanıltıcı içeriği hem de içinde barındırdığı maksatlı yanlış ifadeler yüzünden şoför kadrosunda olmanın sanki suç; şoför kadrosunda olanların herhangi bir başka idari görevi yapamayacağı algısı yaratan bir şekle dönüşmüş; ataması yapılan personelin de kişilik haklarını zedeleyici bir tablo oluşmasına neden olmuştur.

Konuyla ilgili haber öncesi Sağlık İl Müdürlüğümüzden bilgi talep edilmiş, bilgi talep eden tüm basın çalışanlarına ilgili kişinin hastanede şoför olarak görev yapmadığı, yıllardır mutemetlik yaptığı aktarılmış; eğitim süreçleri ve liyakat durumu hakkında da detaylı bilgi verilmiştir.

Bu kadar dikkatle yapılan bir atama ve bilgilendirme sürecinin sonunda bile haberin bu şekilde, belirli odaklar tarafından, bir linç unsuru haline getirilmesi ve kamuoyunun yanıltılmaya çalışılması manidardır.

Vatandaşlarımızın böyle asılsız, her konuda olumsuz algılar yaratmayı amaçlayan haberlere itibar etmemesini ve kadrosu ne olursa olsun ataması yapılan yönetici arkadaşlarımızın mevzuat yönünden gerekli nitelikleri ve şartları taşıdıklarını bilmelerini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi