0 530 557 83 93 nolu saglikpersoneliHABER.NET Whatsapp haber ihbar hattımıza gelen şikayette; 

Daire Başkanı olarak atanan B.Y.'un bilgilerine göre;

Kasım 2015-Temmuz 2016 (9 ay) Mdx Klinik Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti.

Nisan 2016-Eylül 2016 (6 ay) Accelsiors CRO

Haziran 2016-Kasım 2016 (6 ay) Ege Teknopark’ta çalışmıştır.

Ancak bu tarih aralıkları ile ilgili SGK dökümüne bakıldığında toplam yaklaşık 6 ay çalıştığı görüldüğü iddia ediliyor. 

Temmuz 2019’dan itibaren TÜSEB’te çalışmaya başlamış, halen TÜSEB’te 1 yıl 7 aydır çalıştığı bilinen B.Y.'nin 05.01.2021 tarihi itibari ile de TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı olarak asaleten atandığı öğrenildi.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin Hizmet grupları ve nitelikleri başlıklı 7. maddesinde “Daire Başkanı ve Müşavirin en az lisans mezunu olması, en az üç yıl kamu ve/veya özel sektörde çalışmış olması ve yapılacak olan yazılı ve/veya sözlü sınavda başarılı olması gerekir. Ayrıca Basın ve Tanıtım Müşavirlikleri ile Dış İlişkiler, Proje Destek ve Bilgi İşlem Daire Başkanlıkları için Ek-1’de belirtilen yabancı dil koşullarının bulunması gerekir.” hükmü yer almaktadır.

Bu maddeye bakıldığında daire başkanı pozisyonuna atanacak kişinin en az üç yıl kamu ve/veya özel sektörde çalışmış olmasını mevzuata uygun şekilde belgelendirmesi gerekmektedir. B.Y.’nin SGK kayıtlarına göre 3 yıllık çalışması bulunmadığı iddiaedilirken, yaklaşık 24 aylık (745 günlük) SGK kaydı bulunduğu da belirtildi.

Bu kişinin nasıl atanabildiği sorgulandığında ise; özgeçmiş, linkedin ve SGK kaydı dışında bir belge ortaya çıkmadığıda gelen iddialar arasında. 2019 yılının 5. ayı tarihli Mdx Klinik Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından B.Y.'a verilmiş 2016-2019 tarihleri arasında bu firmada çalıştığına dair bir belge ile atamanın yapıldığı öğrenilmiştir. Mdx Klinik Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. 2013 yılında kurulmuş ve İstanbul’da merkezi olan bir şirkettir. Ancak alınan belgede firmanın adresi İzmir olarak görülmektedir. TÜSEB yönetimi tarafından belgenin gerçekliğinin sorgulanmadan atamanın yapıldığı iddia ediliyor.

SORULAR;

  1. Daire Başkanı B.Y. toplam 24 aylık çalışma hayatı ile 3 yıllık çalışma gerektiren konuma nasıl atanmıştır?
  2. B.Y.'nin sunduğu belge kabul ediliyor ise Mdx Klinik Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. belgede belirtilen 3 yıllık sürecin sadece 6 ayını SGK’ya bildirdiğinden geri kalan süre için ceza ödemiş midir? Bu firma hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?
  3. TÜSEB’te atamalar yapılırken herhangi bir yerden alınan belgenin kabul edilmesi ve teyit edilememesi uygun mudur? Kişiden neden SGK kaydı istenmemiştir?
  4. Batuhan YEŞİLYURT için TÜSEB yönetimi tarafından sağlanan bu kanuna aykırı insiyatifin nedeni nedir? Atanmada kimlerin rolü vardır ve gerekçesi nedir?
Editör: Haber Merkezi