Sözleşmeli yöneticilik sistemini Sağlık Bakanlığının kaldıracağına dair külis bilgileri aldığını aktaran Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Menderes Özer önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Özer, Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırdı iddiasına göre sözleşmeli yöneticilik sisteminin kalkabileceğine dair duyumlar aldıklarını söyledi.

2011 yılında yürürlüğe giren Kararname sonrası Sağlık Bakanlığı’ndauygulamaya sokulan kadrolu idarecilik yerine sözleşmeli yöneticilik uygulamasınde önemli gelişmeler yaşanacağı söyleniyor.

Profesor ünvanında bir Sağlık Müdürünün 60 binler, bir Başhekim’in 50 binler aldığı ücretleriyle tartışma konusu olan Sözleşmeli Yöneticilik Uygulaması ile ilgili Genel Başkan Özer sosyal medya hesabından önemli bilgiler paylaştı.

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli yöneticiliği kaldırılacağına dair ciddi duyumları aldığını aktaran Genel Başkan Özer bu yöndeki çalışmayı Sağlık Bakanlığının yürüttüğünü söyledi.

Özer ayrıca, sözleşmeli yöneticilik uygulamasının kaldırılmaması için bazı sendikaların yoğun çaba harcıdığını da açıklamasına ekledi.

Editör: Haber Merkezi