Konya ve Antalya İl Sağlık Müdürlerinin sözleşme imzaladığını "Sözleşmeli Yönetici Atamalarında 32 İlin Durumu Belli Oldu: Yazı Makamda İmzada!" haberimizle duyurmuştuk.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un arkasında eski bakan Ahmet Demrican’ın olduğu ve aynı şekilde yola devam etmek istediği biliniyor.

Eğer Muhammet Ali Oruç olmaz ise bu durumda Mehmet Kılınç’ın, eski bakan Ahmet Demrican’ın desteğini almak istediği biliniyor. Kılınç, geçtiğimiz yıllarda milletvekili adaylığı için Sağlık Müdürlüğünden istifa etmişti. O istifasından sonrada bir türlü koltuğa oturamadı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü için Yusuf Güney’in ismi zikrediliyor. Güney’İn ekibi olmadığından ve Tahsin Çakır ile müdürlüğü yönetemeyeceği düşüncesi kulislerde dolaşmakta.

Son olarak müdürlük için ismi geçen Ahmet Şen ciddi bir rakip olarak görülüyor. Gerek Göksel Kaplan’ın siyasilerle olan ilişkisi gerekse Hüsrev Yılmaz’ın Samsunspor camiasının Ahmet Şen’in yanındaymış gibi fotoğraflarla vermeye çalıştığı intiba ve gerekse STK’lar ile verilen ziyaret fotoğrafları, seçim zamanı siyasilerin adaylık çalışması yaptıkları gibi bir çalışma içinde olduğu kulislerde yer aldı.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un, Bafra’daki dostlarını kırmayarak Trabzon’dan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ne getirdiği Ahmet Şen'in en büyük pişmanlığı olduğu sağlık camiasında sıklıkla konuşulan konuların arasında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi