Aksaray İl Sağlık Müdürü olarak 2017 yılından bu tarafa görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan KILIÇASLAN’ın ani bir kararla sağlık müdürlüğünden alınmasının ardından, yeni sağlık müdürü görevlendirmesi yapılarak Kerim Yeşildağ’a Aksaray Sağlık Müdürü olarak sözleşme imzalatıldı. Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan KILIÇASLAN’ın sağlık müdürlüğünden alınmasının ardından oluşan müdür boşluğu kısa sürede giderilerek İl Sağlık Müdürlüğü´ne hangi ismin getirileceği de netlik kazanmış oldu. 

KONYA’DAN AKSARAY’A GÖREVLENDİRİLDİ

Konya İl Sağlık Müdürlüğünde Halk Sağlığı Başkanı olarak görev yapan Kerim Yeşildağ, Aksaray’a Sağlık Müdürü oldu. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından İl Sağlık Müdürlüğü uygun görülen Kesim Yeşildağ’ın önümüzdeki günlerde Aksaray Sağlık Müdürlüğü görevine başlaması bekleniyor. Bu arada Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan KILIÇASLAN’ın hangi görevde Bakanlıkta çalışacağı henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

UZM. DR. KERİM YEŞİLDAĞ KİMDİR?

1974 yılında Aksaray'da doğan Yeşildağ, İlköğretimini ve ortaöğretimini Aksaray'da tamamladıktan sonra, Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesini 1999 yılında bitirmiş, girdiği TUS sınavıyla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi göğüs hastalıkları bölümünü kazanarak, 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Göğüs Hastalıklarında uzmanlığa başlamış, 2005 yılında uzmanlığını tamamlamasının ardından özel bir sağlık kuruluşunda doktorluğa başlamıştır. 2014 yılına kadar Konya ve Karaman'da özel sağlık kuruluşlarında göğüs hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Kerim Yeşildağ, Sağlık Bakanlığının isteği üzerine Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmış, iki yıl bu görevi ifa etmesinin ardından 1 Ağustos 2016 tarihinde Konya Eğitim ve Araştırama Hastanesinde Başhekim yardımcısı olarak çalışmıştır. 2018 yılı itibariyle Konya’da Halk Sağlığı Başkanlığı görevini bu zamana kadar yürüten Yeşildağ, evli ve 3 çocuk babası olup, Eylül 2019 itibariyle Aksaray İl Sağlık Müdürü olarak sözleşme imzalamıştır.