Başhekim V. ile yürütülen Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın ataması yapılarak sözleşme imzalatıldı. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın geçtiğimiz haftalarda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'na kadrosu alınarak göreve başlatılmıştı. Lakadamyalı'nın eşi Hatice Lakadamyalı da aynı üniversite de Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji Anabilim Dalı'nda görev yapıyordu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uzun süredir vekaleten yürütülen Başhekimlik görevine asil atama yapılarak Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Başhekimlik sözleşmesi imzaladı. Mart 2019’da Alanyalıların "Davran Hoca" olarak tanıdığı Prf. Dr. Davran Çiçek’in asaleten ataması yapılmış, daha sonra Çiçek görevi bırakmış, yerine vekaleten Uz. Dr. Nadir ALDEMİR Başhekimlik görevini yürütüyordu.

PROF. DR. HÜSEYİN LAKADAMYALI KİMDİR?

1973 KKTC’nin başkenti Lefkoşa doğumlu olan LAKADAMYALI, İlköğretim, ortaöğretimini KKTC’de bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimini 1997 yılında tamamlamış, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Merkezi’nde tıpta uzmanlık eğitimini 2002 yılında bitirmiş, Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 2002’de çalışmaya başlamıştır. 

Sırasıyla; 2008 yılında “Yardımcı Doçent” 2012 yılında “Doçent Doktor” ünvanlarını alan LAKADAMYALI, Northwestern Üniversitesi Fienberg Tıp Okulu Uyku Merkezi'nde 2009 yılında üç ay süre ile çalıştıktan sonra, Alanya Tıp Fakültesi'nde 2009 yılı itibariyle çalışmaya başlamıştır. Eşi Hatice Lakadamyalı’da  Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyoloji Anabilim Dalı'nda görev yapmakta olup, Duru ve Derin isminde iki kız çocuğu bulunmaktadır.