Görev yerleri değiştirilen müdürlerin yerine Hüseyin Onat ile Ergün Onat atandı. Görev yerleri değiştirilen müdür yardımcılarının geçtiğimiz günlerde hastaneye alınan etlerin şartnameye uygun olmadığını ortaya çıkaran tutanak tutturması dikkat çekti.

Hastane Müdür Yardımcısı: Hayretler İçinde Kalarak Mutfakta Gördüklerime Dayanamadım! başlıklı haberimizle konuyu daha önce saglikpersonelihaber.net siemizde gündeme getirmiştik.

Soruşturma geçiren müdür yardımcılarının hala görevde olması ve bunların görevlerinin 2 yıl sürmesine rağmen 5 aydır yeni müdür yardımcısı olan bu iki müdür yardımcısının metal yorgunluk bahanesiyle görev yerlerinden uzaklaştırılmaları kafalarda soru işareti bıraktı.

Hastane Müdür Yardımcısı: Hayretler İçinde Kalarak Mutfakta Gördüklerime Dayanamadım!! haberimiz için tıklayınız.

Soruşturma geçiren birimlerin başındaki kişilerin görevlerinden el çektirilmesi gerekirken onların hala yerinde sabit kalması, fakat yapılan usulsüzlükleri ortaya çıkaran ve bu usulsüzlüklere karşı çıkanların görevlerinden alınarak başka birimlere kaydırılması ise ayrı bir soru işareti yarattı. Usulsüzlükleri ortaya çıkaran Müdür Yardımcısı Hatice Turgut’un görevinden alınma sebebinin Aralık ayında hastaneye alınacak gıdaların ihalesinden kaynaklı olduğu iddia ediliyor.

“MÜFETTİŞ RAPORLARINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdürü İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin; “Konu bakanlık nezdinde müfettiş soruşturmasına muhatap olmuştur. Bakanlık müfettişleri rapor sonuçlarına göre gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

“METAL YORGUNLUKTAN DOLAYI YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİM”

Diyarbakır SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Hastanemiz ile bize bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arasında aynı birimlerin müdür yardımcıları arasında değişiklik yaptık. Taze kan ve metal yorgunluktan dolayı onların görev yerlerini değiştirdik. Görev değişiklikleri bizzat benim inisiyatifimde ve yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’in bu olaydan haberi yoktur. Görevden alınan arkadaşlar çok yıpranmıştı ve kan değişikliğine ihtiyaç vardı onun için görev yerlerini değiştirdim” dedi.