Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerindeki birçok sözleşmeli yöneticinin sözleşme sürelerinin Aralık ayı içerisinde sona ereceği biliniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın sözleşme yenileme veya yeni sözleşme imzalatma noktasında yavaş davrandığını ileri süren Diyarbakır sağlık camiasını çalışanları, yakın zamanda sözleşme krizinin kapıda olduğuna dair endişelerini dile getirdi.

SİYASET VE BÜROKRASİ ANLAŞMAZLIĞI

Başhekimlik konusunda belirsizliğin yaşandığı hastanedeki durumun siyaset ile bürokrasi ve arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı iddia edilirken, 14 Aralık’ta Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerdeki birçok yöneticinin de sözleşme süresi sona erecek.

ARALIK AYINDA BİRÇOK YÖNETİCİNİN SÖZLEŞMESİ SONA ERECEK

Sağlık alanında bölgeye hitap eden Diyarbakır’da yaşanan bu olumsuzluğun negatif sonuçlarının olacağını belirten sağlık camiası, “Başka bir hastanenin başhekiminin de yaşanan sorunlardan kaynaklı istifa dilekçesi sunduğunu biliyoruz. DEAH’ta Başhekimlik makamının bir aydır boş olması bir anlaşmazlık ve çekişmenin sonucu. Başhekim atayamayan iradenin Aralık ayında sözleşmesi sona erecek 80-100 idareciyi nasıl atayacağı merak konusu” ifadelerini kullandı.