Geçtiğimiz günlerde Aydın'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesindeki Hastane Ek Hizmet Binasının açılış kurdelesini kesti. Cumhurbaşkanının burada kendisini karşılayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin ilk kadın başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş için ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e "Kim bu cici kız?" diye sorduğu öğrenildi. ADÜ'nün ilk kadın başhekimi ünvanını taşıyan Bozbaş, Cumhurbaşkanı'nın 'Cici Kızı' oldu.

Toplu açılış törenine katılmak üzere geçtiğimiz günlerde Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesindeki Hastane Ek Hizmet Binasının açılışını da yaptı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin ilk kadın başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş ile Hastane Ek Hizmet Binasının açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e "Kim bu cici kız?" diyerek Bozbaş'ı sorduğu öğrenildi. Göreve geldiğinden beri başarılı işlere imza atan ve ilk kadın başhekim olmanın farkını ortaya koyan Bozbaş, Cumhurbaşkanı'nın 'Cici Kızı' oldu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN BENİ SORMASINDAN ONUR DUYDUM"

Doç. Dr. Bozbaş, "Cumhurbaşkanımız bizi kırmadı ve hastanemizin Ek Hizmet Binasının açılışına katıldı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın beni sormasından da büyük bir onur duydum" dedi. Evli ve iki çocuk annesi olan Bozbaş, ilk kadın başhekimi ünvanını taşımaktan gurur duyduğunu belirterek “Kadınlar iş hayatında birçok alanda yer alıyor. Kadınların en çok yer aldığı sektörlerden biri de sağlık sektörü. Nitekim hastanemizdeki çalışanların çok büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Ben de ADÜ’nin ilk kadın başhekimi olarak kadınlarla omuz omuza güzel işlere imza atıyor olmaktan çok büyük gurur duyuyorum” dedi.

"KADINLAR NE KADAR GÜÇLÜYSE TOPLUM DA O KADAR GÜÇLÜ"

Kadınların toplumdaki önemine dikkat çeken Bozbaş, “Kadınlar hayatımızın mimarı. Bu özellikleriyle de iş ve toplum yaşantımızın her alanında kadınlar yer almakta. Hayatın içine baktığımızda tarlada, fabrikada, sanayide, hastanede, okulda her yerde kadın var. Kadınlar kiminin annesi, kiminin ablası, kiminin eşi konumunda. Kadınlar ne kadar güçlü ise o toplum da o kadar güçlü olacaktır. Bu nedenle kadınlarımızın ayakları yere sağlam basan güçlü karakterler olması çok önemli. 7/24 büyük fedakarlıkla ve emekle çalışan bütün kadın personelimin ve bu ülkeye hizmet eden tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

"ADÜ'DE ÇOK FAZLA KADIN PERSONEL VAR"

ADÜ Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayça Tuzcu, “Kadınlar bütüncül yaklaşımlarıyla sorunları bütün halinde ele alır. Bu durum da sorunların çözümlerini kolaylaştırır. Bu konuda biz çok şanslıyız. Çünkü ADÜ’de çok fazla kadın personel var. Onlarla birlikte olmaktan ve kadın bir yönetici ile çalışmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

"KADINLAR İŞ HAYATINDA DAHA BAŞARILI"

Kadınların her alanda daha fazla görev alması gerektiğini ifade eden ADÜ Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Eren Çanakçı, “ADÜ Başhekimimiz bir kadın. Kendisi kadın olması dolayısıyla yönetimimize birçok güzellik kazandırıyor. Yönetimimizde bir kadın başhekim yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ayça Tuzcu da var. Onlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kadınların iş hayatında erkeklerden daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bizler daha fevri ve sabırsız olabiliyoruz. Kadınlar daha sabırlı ve dirayetli oluyor. Bu nedenle her kurumda özellikle idarede kadınların olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

"KADINLARIN MUCİZELERİNE TANIK OLUYORUM"

Kadın bir başhekimin olmasının hastaneye vizyon kattığını ifade eden ADÜ Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fedi Ercan, “Kadınlar hayatın başlangıcında hepimizin dünyaya gelmesini sağlayan en temel varlık. Ben hem Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olduğum için alanım gereği hem de yönetimde bir kadın başhekimle çalıştığım için kadınların mucizelerine yakından tanık oluyorum. Hastanede kadın başhekim olması kuruma çok farklı bir vizyon kazandırıyor. Kadınların olaylara yaklaşımı daha serinkanlı olabiliyor. Kadınlar erkeklerin agresif ve otoriter duruşundan uzak çözüme odaklı ve daha titiz oluyor. Biz bunu yönetimde hissedebiliyoruz. Gülnur Hocanın olaylara karşı ürettiği çözümlerde kadınların farkını görüyoruz. Bir kadın başhekimin olması üniversite adına da onur verici bir şey” dedi.

"BOZBAŞ'IN SEZGİLERİYLE ÇÖZÜMLER GETİREBİLİYORUZ"

Kadınların sezgisel anlamda da çok başarılı olduğunu belirten Ercan, “Kadınlar sezgileriyle görülmeyen ayrıntıları görebiliyorlar. Biz de başhekimimiz Gülnur Taşçı Bozbaş’ın sezgileri sayesinde birçok konuya farklı çözümler getirebiliyoruz” diye konuştu.

ADÜ Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Telli de yönetimde kadınlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. (DUYGU DİLEK)