Başkan Ağaç, Geçtiğimiz hafta içinde Gümüşhane’de iki tuhaf atama haberi aldık. Milli Eğitim Müdürü ve İl Sağlık Müdürü ani bir kararla değiştirildi. Öncelikle yeni atanan iki Müdürü de tanımıyorum, kendileri ile ilgili her hangi bir ön yargımız da yok Kendileri ile ilgili husustan daha önemlisi işin şekli. İşin tuhaf kısmını biraz açılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Müdürü Engin Pehlivan'ın görevden alındığını söyleyen Başkan Ağaç ”Engin Pehlivan da görevinden alındı ve yerine Konya’lı bir kişi başka bir ilden geliyor. Engin Pehlivan bu memleketin çocuğu, has evladı. Senelerdir kimseyi ayırmadan görevini dört dörtlük yapmaya gayret eden, bazıları gibi akçeli ve şaibeli işlerle adı hiç anılmamış, ter temiz bir Gümüşhanelidir. Daha yakın bir süre önce eşini kaybeden, eşinin kanser tedavisi gördüğü uzun ve sancılı dönemde bile görevini aksatmayan, özellikle pandemi döneminde onca sıkıntıya rağmen başarılı çalışmalar yapan bir insan. Bu yapılan doğru değil ve en hafif deyimi ile ayıptır “dedi

Yaşanan bu atamaların bu memleketin çocuklarına haksızlık olduğunu söyleyen başkan Ağaç”, Bu memleket, bu memleketin insanları sahipsiz dediğimizde bazıları rahatsız oluyor ama gerçek bu. Bu tuhaf atamalardan bu ilde iktidar cenahının siyasi temsilcileri ve şehrin milletvekilleri sorumlu. Biz durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Seçimlerde halkımız bunları mutlaka değerlendirecektir diyerek “sözlerini tamamladı.