Çatak Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e gözlemci/denetmen olarak atandı. Tıkanan sağlık bürokrasisi ve eski sağlık müdürü ile halk sağlığı başkanı arasındaki mektup krizinin hala etkisinde olan Ankara, Çatak'ı ivedi bir şekilde Gaziantep'e gönderdi. Çatak başta tıkanan ve tükenmiş Sağlık bürokrasisi ve uzun süre Türkiye'de Covid-19 vaka sayısında ilk 5 te yer alan şehrimizdeki salgınla mücadeleyi gözlemlemek, sağlık tesislerince yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek gerekli raporları düzenleyerek Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı üst bürorasisine sunmak üzere ayağının tozuyla Gaziantep'e geldi. Daha önce Gaziantep'te önemli iderecilik deneyimi olan, sahayı ve camiayı tanıyan Çatak gözlemci ve denetmen olarak Bakan bey ve Bakan yardımcılarına rapor sunacağı belirtildi.

SAHA KOORDİNATÖRLERİ BAŞKA İLLERE..

Sağlık Bakanlığı saha koordinatörlerinin direktifleriyle covide yönelik bir çok çalışma yapılmış, böylelikle Gaziantep son günlerde riskli iller arasında gösterilmemeye başlamıştı. Bu başarının mimarlarından bakanlık saha koordinatörleri Dr. Orkun Yıldırım ve Dr. Sabahattin Yılmaz geçtiğimiz hafta ilimizden ayrılırken bu hafta başı da Dr Ertuğrul Ünkoç'un gerekli talimatları vererek ilimizden ayrıldığı öğrenildi. Koordinatörlerin vaka sayılarının arttığı illere yönlendirildiği de gelen bilgiler arasında.. 

6 SAATTE JET SONUÇ!

Daha önce günleri bulan ve sonuç beklenen sürede bir çok kişiye bulaşan virüs, artık bu şansı bulamıyor. Sonuçların yapılan düzenlemelerle 6 saatte çıktığı, böylelikle pozitif vakaların hızlıca izole edildiği ve hastanın temas çevresine filyasyon ekiplerince organize bir şekilde ulaşıldığı öğrenildi. 

Gaziantep'in yakaladığı bu ivmenin korunması ve rehavet olmaması adına Sağlık camiasını bilen, camia tarafından bilinen ve sevilen Dr. Kadir Çağlar Çatak'ın bu önemli göreve atanmasının olumlu karşılandığı öğrenildi.

GÖZLER DR. ÜMİT MUTLU TİRYAKİ'DE!

Gaziantep'e İl Sağlık Müdürü olarak atanan ve hızlı bir şekilde gece ve haftasonu dinlemeden hastaneleri gezen yeni il sağlık müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, covide yakalanmış ve yaklaşık 1 haftadır evinde izole bir şekilde süreci takip ettiği, verileri anlık değerlendirerek sahadaki yöneticilere direktifleri verdiği öğrenildi. Sağlık camiası İl müdürlerinin bir an önce sağlığın kavuşarak aralarına dönmesini bekliyor..