Geçtiğimiz hafta cuma günü sözleşme süresi dolan Asena’nın sözleşmesinin yenilenmemesi hastanede imza krizi doğurdu.

Sağlık Bakanlığını Ak Parti Diyarbakır İl Yönetimi ile koordineli şekilde Asena’nın yerine yeni bir isim arayışına girdiği iddia edildi.

SAĞLIKTA BAŞHEKİM KRİZİ

Diyarbakır kamuoyunda “sağlığın kriz merkezi” olarak adlandırılmaya başlanan ve sıkça skandal olaylarla gündeme gelen Üçkuyu mevkiindeki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir kez daha, gündem oldu. Kısa süre önce Başhekim Dr. Muhammed Asena’nın yetkilendirdiği 9 müdür ve başhekim yardımcılarının İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu tarafından “yetkilendirmelerinin” hukuki bir yönünün olmadığı gerekçesiyle görevden el çektirilmesinden sonra, önceki gün Başhekim Asena’nın “başhekim sözleşmesinin” askıya alınması, yeni bir tartışma yarattı.

ASENA SÖZLEŞMESİ ASKIDA

Geçtiğimiz Cuma günü sözleşme süresi sona eren Asena’nın sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle hastanede başhekim imzası krizi baş gösterdi. Bir çok resmi evrak imzadan imtina edilirken, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeyi askıya almasıyla alakalı bir çok soru gündeme geldi. Asena’nın İl Sağlık Müdürü Pamukçu ile arasının olmayışından mı kaynaklı, sözleşmenin askıda alındığı yorumları yapılırken, Asena’naya yakın çevreler ise Sağlık Bilimleri Üniversitesinden henüz mukafatname alınmadığından dolayı bekletildiği ifade edildi.

BAŞHEKİM KOLTUĞUNA KİM GELECEK

Asena’dan boşalan başhekimlik görevini geçici olarak hastanedeki başhekim yardımcısı yürütürken, imza krizi yaşandı.

Asena geçtiğimiz yıl da görevden alınmıştı. Mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurma kararı alan ve üç ay sonra göreve yeniden başlayan Asena’nın yerine bir çok ismin kulis yaptığı öğrenildi.