Sağlık Bakanlığında Kamu Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Verimlilik Ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı bulunmakta.

Bu başkanlığın altında:

  • Yerinde Değerlendirme, Planlama, Koordinasyon ve Eğitim Birimi
  • Verimlilik Analiz Birimi
  • Verimlilik Standartları Geliştirme Birimi

Kamu Hastaneleri Hizmet Birimleri ve Görevleri yönergesinde birimin görev tanım aşağıdaki gibi:

Birim bu bağlamda görev tamının gereğini yapmış ve verimlilik yerinde değerlendirme gözlemci eğitimlerini gerçekleştirdi. Birim görev tanımın gereği olarak hastanelerin dal ve büyüklüklerine göre değerlendirme rehberlerini hazırladı. Detaylı olarak talimatlandırdı. Değerlendirme parametreleri için eğitim sunumları hazırladı herkesin ulaşabileceği şekilde web sayfasında yayımladı.

İl Sağlık müdürleri bu alanda birim kurdu. Uzmanlar görevlendirdi. Eğitimler düzenledi. Kadrosu PDC fazlası olan il sağlık müdürlükleri hastanelerden bu iş ve işlemler için yılarca süren mevzuata aykırı geçici görevlendirmeler yaptı.

Hastanelerde bu işlemler için Personel görevlendirildi.

Cevabı açık parametreler ile yapılan değerlendirmelerde bırakın aldığı puanı bir adım ileriye götürmeyi koruyamayan, hatta 60 puanın altına düşüren sözleşmeli yöneticiler var.

Peki sözleşmeler yenilenirken il sağlık müdürleri puanı düşen sözleşmeli yönetici ile tekrar sözleşme imzalamayı neye göre nasıl teklif ediyor. Amaç Başarı mı Başarısızlık mı?

Başarı ve değerlendirme bir anlam ifade etmeyecek ise neden bu kadar personel istihdam edilmekte. Kaynak aktarılmakta.

Personel Sağlık