1992 yılından beridir Van Halkına hizmet veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimliğinde görev değişikliğine gidilerek, Prof. Dr. Cengiz Demir’in yerine Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden Başhekim olarak görevlendirildi. 

AK PARTİ'DEN ADAY OLMUŞTU

2018 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde Van Milletvekilliği için aday adayı da olan Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, seçim döneminde kendisini tanımlarken, 3 yıl yılın asistanı ödülüne layık görüldüğünü, SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevi sırasında 7. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde Doğu Anadolu Bölgemize ve hastanemize ilk defa Türkiye Birinciliği Ödülünü kazandırdığını, Türkiye'nin en büyük dijital hastanesi sertifikasını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandırdığını, Türkiye'nin ilk hastane bağış mazasını da kurduğunu dile getirmişti. 

YRD. DOÇ. DR. ÜMİT HALUK İLİKLERDEN KİMDİR?

1982 Van ili Tuşba İlçesi doğumlu olan Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, Van Gölü Anadolu Lisesi'nde Van ili birinicisi olarak Lise eğitimini 2000 yılında tamamlandıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2006 yılında mezun oldu. 2007 ile 2009 yıllarında Muş ve Van Devlet Hastanelerinde acil hekimi olarak çalışan İLİKLERDEN, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi kliniğinde 2014 yılında uzmanlık ihtisası tamamlamış, Van Özalp ve Erciş Devlet Hastanelerinde 2014- 2016 yıllarında Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 2016-2017 yıllarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik yaptıktan sonra, 2018 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmaya devam ett.Başhekim İliklerden Evli 2 çocuk babasıdır.