Bartın Sağlık Yönetiminde hareketli günler devam ediyor. Her geçen yeni bir yöneticinin görevden alındığı Bartın’da geçtiğimiz hafta Bartın Ağız Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak uzun zamandır görev yapan Arzu Özkaya, hakkındaki iddialar üzerine başlatılan soruşturma neticesinde Müdürlük görevinden alınmış, aynı hastanede hemşire olarak görev yapması da siyasiler tarafından eleştiri konusu olmuştu. Arzu Özkaya’nın Ağız Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmasının ardından, aynı hastanenin Başhekimi Ersoy Alıcı’da 2 gün önce görevden alınmıştı.

Dün ise görevden almalara bir yenisi eklenerek, 2012 yılından bu tarafa Bartın’da Sağlık Müdürü olarak görev yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Niğde iline kaydırılarak Sağlık Müdürlüğü görevinden alınmış oldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Koç'un Niğde Sağlık Müdürlüğüne sözleşme imzalamasının ardından, Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne Ahmet Cebeci'nin vekâleten bakacağı öğrenildi.

DR. DURSUN KOÇ KİMDİR?

1969 Tokat doğumlu olan Koç, ilkokulu Gölcük Köyünde okumuş, ortaöğretimi Tokat Merkez’de tamamlamış, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini 1994’de bitirerek, 2013 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Mecburi hizmet görevini 1996 yılında Hakkari Şemdinli Sağlık Merkezinde tamamlayan Koç, Tokat Turhal Devlet Hastanesi Acil Servisinde doktor olarak 2002 yılına kadar görev yapmıştır. Ardından sırasıyla; 2002-2005 arasında Turhal Sağlık Grup Başkanlığı, 2005-2012’de Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, 2012-2019 arasında da Bartın İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştır. Dr. Dursun Koç Eylül 2019 itibariyle Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Müdürü olarak sözleşme imzalamıştır.