Diyarbakır’da hasta ve hasta yakınlarına yönelik bir çok projeye imza atan, sağlık açısından adından söz ettiren ve 2016-2018 yılları arasında Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim ve araştırma hastanesine bağlı Kadın doğum ve Çocuk hastanesi ek bina yöneticiliğini yürüten Dr. Muhammet Asena yeniden aynı hastaneye yönetici olarak atanırken, sağlık camiasında büyük bir heyecan ve coşku ile karşılandı.

Sabri GÜZELGÜN

2016-2018 yılları arasında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın doğum ve Çocuk hastanesi ek bina yöneticiliğini yürüten Dr. Muhammet Asena yeniden aynı hastaneye yönetici olarak atandı.

Daha önce sayısız projeye imza atan Dr. Muhammet Asena’nın yeniden yöneticiliğe atanması sağlık camiasında büyük bir heyecan ve coşku ile karşılandı.

HASTANEDE BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTI

Asena’nın daha önce 2 yıllık süre zarfı içinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın doğum ve Çocuk hastanesi ek binada gerçekleştirdiği projelerden en önemlileri; Çocuk cerrahi servisinde yatan hastaların akülü araba ile ameliyathaneye taşınması, yılda 25 bin doğumun gerçekleştiği hastanede bilinçli gebelik, bilinçli doğum ve bilinçli bebek bakımına yönelik gebe okulu açılması, önemin belediye başkanı ile görüşülerek yıllık 25 bin doğum gerçekleşen hastanede her anne ve bebek ihtiyaçlarını içeren hoş geldin bebek çantası dağıtılması, hastane girişine kapalı klimalı durak planlanması ve hasta yakınlarına yönelik çorba çeşmesi ile sıcak çorba ikramı, dönemin il müftüsü ile görüşülerek ‘Oku’ şeklinde kitaplık yapılıp hastanelerde bekleme süreleri boyunca okuma seferberliği başlatılması, hastane kapasitesinin artırılmasına yönelik daha önce projelendirilen poliklinik ve acil ek hizmet binasının açılması, hastane bahçesine çocuk oyun alanı kurulması ve  çocuk yatan hasta servislerine uzun süre yatan kronik hastalar için kütüphane açılması gibi bir çok projeyi hayata geçirdi.