Trabzon’un Arsin ilçesinde 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan, Ak Partide ki 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Dr. Erdem ŞEN, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Personel Destek Hizmetleri Başkanlığına getirildi. 14 Mayıs itibariyle Personel Destek Hizmetleri Başkanlığı görevine başlayan Şen'in imza atma merasimi sırasında, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, "Erdem Beyin belediyecilikten gelmesi nedeniyle özellikle personel ve teknik destek konularında kurumumuza ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Seçim sürecinde çalışmalarını devam ettiren eski Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne geçiş yaptı.

DR. Erdem ŞEN Kimdir?

Dr. Erdem Şen 1967 Yılında Arsin’de doğdu. 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1984-1990 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde “tıp doktoru” olarak mezun oldu. 

Aynı yıl Kars ili Akyaka ilçesinde göreve başladı. 1991-1997 Yıllarında Akyaka İlçe Sağlık Grup Başkanı olarak görev yaptıktan sonra Trabzon Arsin ilçesine tayin oldu. 1998-1999 Yılları arasında Tabip Asteğmen olarak vatani görevini yaptı. 

2000 Yılından itibaren dört yıl Arsin Sağlık Grup Başkanı olarak hizmet verdi.Görevinin Yanı sıra Arsinspor’da Asbaşkanlık ve Başkan yardımcılığı, Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği’nin Basın Sözcülüğünü, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Delegeliği yaptı. 

30 Aralık 2003 Tarihinde Belediye başkan adaylığı için memuriyetten istifa ederek aday oldu.28 Mart 2004 Tarihinde % 50’nin üzerinde oyla Arsin Belediye Başkanı olan Dr. Erdem Şen beş yıl bu görevi yaptıktan sonra 29 Mart 2009 Tarihindeki Yerel seçimlerde de yine %50’nin üzerinde oyla ikinci kez, 30 Mart 2014 seçimlerinde de %60 üzeri oy alarak üçüncü kez Arsin Belediye Başkanlığı'na seçildi. 

Belediye Başkanlığı sırasında Trabzon-Rize katı atık birliği (TRABRİKAB) ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümenliği yapmış olup, olup aynı zamanda Arsin Kızılay Şube Başkanlığı görevini de yapmıştır.

Ayrıca Trabzonspor, Arsinspor, Türk Tabipler birliği ve Trabzon Lösemili Çocuklara Yardım Derneği Üyeliği devam etmektedir.Görevi sırasında özellikle eğitime önem vererek Milli Eğitim konusunda beş yeni okul ilçeye kazandırmıştır. Ayrıca eksikliği hissettirilen spor salonları ve spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunulmasında etkin rol oynayarak doğu Karadeniz sahil şeridinde 250 dönümlük dolgu alanında örnek bir sahil düzenlemesi yaparak 2014 yılı Mart ayında hizmete sundu. 

Tıp fakültesinde ki ilk günkü okul arkadaşı Dr. Filiz Şen ile evli olup İrem, Bahar ve Ecem adında üç kız çocuğu babasıdır.

Editör: Haber Merkezi