Gaziantep tarihinde ilk defa bu kadar sağlıkta köklü değişim yaşandı. İl sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kendi ekibini kuruyor."

Gaziantep Sağlık il Müdürlüğünde Reform niteliğinde idarecilerde atamalar yapıldı. Taş taş üstünde bırakılmayarak Gaziantep'in sağlığı yeniden dizayn edildi. 

Türkiye'de en çok bebek ölümlerinin yaşandığı Gaziantep'te tam kapasiteyle açılması yılan hikayesine dönen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğündeki hantal işleyen bürokratik kadro ve COVID-19 korona virüsününün pik yaptığı dönemde Gaziantep'in sağlığı Ankara'da Milletvekilleri, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının katıldığı  toplantıya başkanlık eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kanayan Gaziantep yarasına el koydu ve ortak karar olarak  İl Müdürü Uzman Doktor Serdar Sarıfakı'nın görevden alınmasına karar verildi. 

Son aylarda Sağlık Müdürlüğünde ve kamu ve özel hastanelerde yaşanan skandallar ve bebek ölümleriyle Türkiye gündemine oturan ve TBMM gündemine getirilen Gaziantep'in sağlığı nereye gidiyor diye tartışılırken, olaya Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca el koydu. Bakanlığı A takımından oluşan 5  Saha Koordinatörlerini Gaziantep'e göndererek sağılığın rötgenini çektirdi. Bakan Koca önüne getirilen rapordan sonra hantal işleyen bürokratik yapıyı sil baştan yaparak Gaziantep'te üst düzey bürokratların tamamını değiştirme kararı aldı. 

TİRYAKİ BÜYÜK UMUTLARLA ATANDI

Hatay Suriye Görev Gücü Başkanlığı sırasında başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'yi Ankara'ya çağıran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne tam yetkiyle Tiryaki'yi atadı. 

GAZİANTEP İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÜMİT MUTLU TİRYAKİ VİRÜSE YAKALANDI.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Bakanlığı tarafından atanan ve adeta makamına oturmadan hastane hastane gezerek ve neredeyse tüm zamanını sahada geçirerek pandemiye karşı Gaziantep’te önemli bir mücadele vermeye başlayan İl Sağlık Müdürü Tiryaki’nin yapılan Koronavirüs testi pozitif çıktı. Tiryaki kendini evine kapatarak izole etmeye başladı ve tedavisi tamamlanarak testi Negatif çıkınca tekrar sahaya indi ve 2 ay da Korona virüsü vaka sayısı Gaziantep'te yarıya indi. Bu verileri geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bizzatihi kendisi açıkladı. 

VEKİLLERLE YAPILAN TOPLANTIDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK KARARI ÇIKTI  

Okuyucularımız Memohaber, farkıyla yine ilk flaş bilgilre ulaştı. Geçen hafta AK Parti Milletvekilleri Gaziantep'in tıkanan sağlık hizmetlerini gündemine almış, yapılan bu toplantıya bizzat İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'de katılmıştı. Yapılan istişare sonucu Gaziantep'in Sağlığında idareci kadrosunda 3 yıldan beri görev yapan Başkan, Başkan yardımcıları, Kamu Hastaneleri Başhekimleri, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri, Müdür yardımcıları ve Uzmanlardarn oluşan 180 kişiye yakın bürokratın değişikliğine karar verildi. 

A TAKIMINDA KİMLER GİTTİ KİMLER KALDI

Sağlık Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce Gaziantep’e İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Bugün Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan değişiklik reformu sonucu çalışacağı A takımı bürokratlarını teker teker çağırarak sözleşme imzaladılar.

MERKEZ İLÇE MÜDÜRLERİ BELLİ OLDU

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan refor niteliğindeki personel arasındaki atamaların ardından gözler Merkez ilçe sağlık müdürlerine çevrildi. Pandemi döneminde yaptığı başarılı filyasyon çalışmaları nedeniyle yerel yöneticilerin takdirini kazanmış ve Bakanlık saha kordinatörlerinin de raporlarında başarılı gözüken Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erol Karataş'ın yeni dönem için sözleşmesi uzatıldı. Şahinbey ilçe sağlık müdürlüğüne ise Halk sağlığı uzmanı Dr. Mehmet Gökdeniz yeni dönem için atandı. 

BAŞHEKİMLERLE YOLA DEVAVM YARDIMCILARI DEĞİŞTİ

İl Sağlık Müdürü Kamu Hastanelerinin Başhekimlerinde bir değişiklik yaşandı. Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya halen Sözleşme imzalamaz iken, iddiaya göre yerine Adıyaman'da görevli Prof. Dr. Serdar Türkmen'in adı geçtiği iddia ediliyor.  Yeni sözleşme dönemleri için il sağlık müdürlüklerine çağrılan diğer Başhekimler yeni sözleşme imzalarken, Başhekim yardımcılıklarında bir çok değişikliğe gidildi. 

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLERİNE KİMLER GELDİ

Kamu Hastanelerine bağlı hastanelerde  Başhemşirelik görev tanımları, Sağlık Bakım Hizmelrei müdürlüklerine dönüştürülmüştü. Bazı hastanelerde erkek hamşireler müdürlük görevini yapmaktaydılar. Yeni sözleşme dönemlerinde İl Sağlık Müdürü bu müdürlükte görev yapacakların tamamının bayan hemşirelerden oluşan bayan müdürleri atadı.

HASTANE MÜDÜRLERİNDE KİMLER DEĞİŞTİ

Sözleşme dönemleri sona gelen ve 3 ay görev süreleri uzatılan Kamu Hastanelerinde görevli İdari ve mali hizmetler Müdürlüklerinde büyük değişim yaşandı. Müdür yardımcılıklarında ise tamamına yakını değişti. Yerlerine yenileri atandı. İlk Belirlemelere göre, Cengiz Gökçek Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesine Mali ve İdari müdürü olarak Halen Müdürlük görevini sürdüren Fahri Agcan, Abdülkadir Yüksek Devlet Hastanesi Müdürlüğüne ise Necip Bilici sözleşme imzaladığı öğrenildi.

AYRINTILAR GELİYOR.