14 Kamu Hastanelerinde görevli 182 kişilik bürokrat listesi İddialara göre bakanlıkta iki grubun aralarındaki güç savaşından dolayı günlerdir bekletiliyordu. Sağlık il Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki sağlık bürokratlarından oluşan idarecilerinin değişikliğini onaylanması için Bakandan destek istedi. Sağlıkta kartların yeniden dizildiği İmzalanmaz denen değişimin listesi bakanlıktan onayı alarak 150'ye yakın kişinin yerlerinde değişiklik yaşandı. Çekirdek Kaynak Yönetim sistemi (ÇKYS) giren 66 kişinin yeni yerleri belli oldu. Başkan, Başkan yardımcısı ve Başhekimlerin bakanlık onayı bu akşam sisteme girilmesi bekleniyor."

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'nin değişim istediği ve Sağlık Bakanlığına gönderdiği listenin tamamına yakını onaylanandı. www.memohaber'in dün Sağlık Bakanlığı ve milletvekillerine çağrıda bulunarak atama konularını gündeme taşımıştı. Bu çağrı karşılıksız kalmadı ve dün akşam bakanlık harekete geçerek Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS)'ye girilmeye başlandı.Yeni idareciler ilişkilerini keserek yeni yerlerinde görevlerine başladılar.

Kamu Hastanelerine bağlı Başkan, Başkan Yardımcıları, Başhekim, Başhekim yardımcıları, Uzman, Hastane müdürleri ve müdür yardımcılarından oluşan 66 kişilik listenin yayınlanmasının ardından www.memohaber.com haber merkezinin Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak edindiği bilgilere göre, Üst düzey yöneticilerin değişim listesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzalamasının ardından bu akşam saat 18 00'dan itibaren sisteme girileceği öğrenildi. 

Ortadoğunun sağlık merkezi olma yolunda ilerleyen Gaziantep sağlık alanında hantal yapıdan kurtulmak için ilk hamleyi yaparak 182'e yakın bürokratında köklü değişim yaparak 150 kişide değişiklik yaşandı. Sözleşme imzalayan idarecilerin başarısız oldukları takdirde 10 ay sonra istifa edeceklerini de peşinen imzaladılar.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan aldığı tam yetkiyle sahaya inen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Kamu ve özel hastanelerdeki aksaklığı gidermek için kolları sıvadı. Dr. Tiryaki ilk önce kamudan başlayarak kimselerin değiştiremez dedikleri bürokratlarını bir çırpıda değiştirdi. 

14 HASTANENİN İDARECİLERİ SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ

Gaziantep'te merakla beklenen sağlıkta atamaların listesi yaklaşık 10 gün önce tamamlanarak Sağlık Bakanlığına gönderilmişti. İl Sağlık müdürlüğü bünyesinde merkez ve taşra ilçelerde bulunan 11 devlet hastanesi ve 3 ağız ve diş sağlığı merkezi yöneticileri son dakika kararı ile büyük değişiklik yaşandı. 

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı başkanları ve başkan yardımcıları ile Gaziantep genelinde bulunan yöneticilik yapacak olan hastane başhekimi, Hastane başhekim yardımcıları, Hastane müdürleri, Hastane müdür yardımcılarının atamaları tamamlandı. Bu atamalara göre idarecilerin yarıdan fazlası değişmiş oldu. 

DEĞİŞEMEZ DENİLEN EKİP TEK KALEMLE BİTTİ

Pandemi sürecinin pik yaptığı dönemde Sağlık Bakanlığı Gaziantep'e 5 saha koordinatörü göndermişti yapılan bu ilk toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Emin İnce, Bakanlık Koordinatörleri’nin huzurunda tüm süreçten İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı’yı sorumlu tutan ifadeleri ve mektup krizinin ardından düzenlenen raporlar ardından Gaziantep İl sağlık yöneticilerinin tepe noktasında bulunan başkan ve başkan yardımcılarını değiştirmek için il müdürlüğüne atadığı Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'ye verilen tam yetkiyle değişemez denilen ekip tek kalemle değişerek,  7 Başkan, 11 başkan yardımcısı belli oldu. Buna göre, Personel Hizmetleri Başkanı Yemliha Coşkun, Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Geyik, Destek Hizmetleri Başkanı Hasan Tiryakioğlu, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Aslan, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Bulam, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kadir Çağlar Çatak, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Günsoy, Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Barlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Davut Vecdi Ersöz, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Levent Sağlam, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Bekir Akıncı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ferit Yetkinşekerci, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Uraldı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Vejdi Yıldız, Suriye Görev Gücü Başkanı Mustafa Ağar, Suriye Görev Gücü Başkan Yardımcısı Muhammed Öztekin, Suriye Görev Gücü Başkan Yardımcısı Uğur Karataş atandılar.

BAŞHEKİMLERDE ÖZKAYA DEĞİŞTİ

Kamu Hastaneleri yöneticileri arasında yapılan reform değişiklik harekete geçmesinin ardından Başhekimlere dokunulmadı. Başhekimler arasında sadece Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mesut Özkaya’nın sözleşmesi yenilenmedi. Özkaya’nın Gaziantep Üniversitesi’ndeki görevine döneceği öğrenilirken, yerine Serdar Türkmen’in getirileceği, sözleşme imzalaması için Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünden muafakiyat verilmesi bekleniyor. Eski sağlık müdürü Serdar Sarıfakı’nın da Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine getirilirken, Personel Hizmetleri Başkanı olarak görev yapan Halil İnanç'ın da Sağlık Müdürlüğü bünyesinde uzman olarak sözleşme imzaladı. Değişimlerde yeni il müdürü Tiryaki’nin imzası olduğu ve listenin bugün bakanlık tarafından onalyaldığı öğrenildi. 

İDARİ VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRLERİNDE YENİ KADRO

Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, yeni dönemde Kamu Hastanelerinde görev yapacak İdari ve Mali Hizmetler Müdürülerinden oluşan ekibini oluşturdu. Dr. Tiryaki görev alacak isimlerin  sözleşme için imzaya çağırmasının ardından Sağlık Bakanlığına gönderdiği ve çoğunluğunu değiştirdiği müdürlerinin ÇKYS sistemine düşmesinin ardından yeni müdürler yarın görvlerinin başında olacakları öğrenildi.

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLERİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK 

Hantal yapıdan kurtulmak için Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep Sağlığında görev yapan idarecilerinde köklü değişim yaşanırken, Devlet Hastanelerinde görev yapacak Saglık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin tamamına yakınında değişim yaşandı. İl Müdürü Tiryaki görev yapacak yeni müdürlerin tamamını bayanlardan seçti. Saglık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin şu birimlerinde görev yapacakları belirtildi. Hastaneye başvuran hastaların kabulünden ayrılış işlemleri tamamlanana kadar geçen süre içerisinde, müdavi hekimin teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hususlarındaki direktifleri dikkate alınarak hasta ve çalışan hakları, güvenliği ile memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde sunulan hizmetler ile hastanın nakli, sosyal destek sağlanması, hizmetei sunacaklar. 

DESTEK VE KALİTE MÜDÜRLERİ ÖZENLE SEÇİLDİ

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde 663 Sayılı KHK ile Sözleşmeli Yöneticilik sistemine geçilmesi ile birlikte hastanelerde temizlik, yemek, kantin, güvenlik ve tadilatlardan sorumlu Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürlerinde de değişikliğe giden Gaziantep İl Sağlık Müdürü  Dr. Ümit Mutlu Tiryaki bu bölüme atadığı acar müdürlerini özenle seçti.

AYRINTILARIN GELECEĞİ

GAZİANTE'TE ÇOK SES GETİRECEK O ATAMALARIN LİSTESİ