Gaziantep sağlık camiasında neler oluyor? Gaziantep’teki atamaları kim veya kimler engelliyor?

Gaziantep‘te herkes sağlık camiasında yapılamayan atamaları konuşuyor. İddialara göre bekletilen atamaları Ankara’da belli bir grup engelliyor. Peki bu grup kim veya kimlerden oluşuyor. Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor.  Gaziantep’te, sağlık camiası olağanüstü günlerden geçiyor. İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ümit Mutlu Tiryaki’nin atandığı kentte, atamalar henüz yapılamadı. İddiaya göre, Tiryaki’nin bakanlığa sunduğu 180 kişilik başkan, müdür, başhekim ve yardımcıları listesinden sadece 60’ı için resmi atama yapıldı. 120 kişinin belli cemaate mensup olduğu için askıya alındığı öne sürüldü. Diğer yandan, bazı cemaat yöneticilerinin de atamaları engellediği konuşuluyor.

TİRYAKİ EKİBİNİ NEDEN KURAMADI?

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne 14 Ağustos’ta Dr. Ümit Mutlu Tiryaki atanmıştı. Tiryaki, aradan geçen 2 aya yakın sürede kendi ekibini oluşturamadı. Tiryaki’nin, Bakanlığa gönderdiği listede kabul edilmemesi üzerine kent sağlık yönetiminde boşluk oluştu. Görevden alınması beklenen isimler, aktif görevden çekilirken resmi atama yapılmamasıyla göreve gelecek isimler de iş başı yapamıyor.

LİSTE TARİKATÇI ÇIKTI İDDİASI…

Yeni müdür Tiryaki’nin bakanlığa gönderdiği listede iddiaya göre bir tarikata yakın isimlere yer verildi. Bu bilginin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ulaştırılmasının ardından atamalar askıya alındı. Tiryaki’nin 180 kişilik listesinden yalnızca 60’ı atandı. 120 kişilik atamanın ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

ATAMALAR ENGELLENİYOR

İddiaya göre, yeni kent sağlığı yönetiminde yer almak isteyen çeşitli STK, cemaat ve tarikatlar atamaların önüne geçiyor. 

DR. ERSİN ARSLAN’DA YÖNETİMDE KİMSE KALMADI

Sağlık yönetiminin başıboş bir durumda olduğu kentte, şehrin en büyük kamu hastanesi olan Dr. Ersin Arslan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde ise yönetim boşluğu oluştu. Edinilen bilgiye göre, hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya ve yardımcıları görevinden istifa etti. İstifaların ardından atama yapılmamasıyla yönetim boş kaldı.

Kaynak: Zafer Gazetesi

Editör: Haber Merkezi