Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşme süresi 14 Temmuz'da bitecek İl Sağlık Müdürlerinin sözleşme yenileme süreci yaklaşık bir ay önceden başlatıldı. Ankara gibi Büyükşehirlerin İl Sağlık Müdürlülerinde değişiklik yapan Bakanlık son olarak da 8 yıldır Giresun'da sağlığın patronu olan Ahmet Bal ile sözleşme yenilemedi.

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimliği, gerek İl Sağlık Müdürlüğü görevi boyunca, her vatandaşın derdine koşan Ahmet Bal, iz bırakan bir yönetici oldu.

2017 yılında 2 yıllığına görevi Hasan Hüseyin Arslantürk’e teslim eden Bal, 2019 yılında tekrar bu göreve gelerek kendi ilinde görevini başarıyla yerine getiren az sayıdaki bürokratlardan bir tanesi olarak anılıyor.

Opr. Dr. Ahmet BAL Kimdir?

Giresun-Tirebolu’da 1969 yılında doğdu. İlk ve Ortaokulu Güce’de, Lise eğitimini Giresun Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1996’da bitirdi. Kütahya ve Giresun-Tirebolu’da Pratisyen Hekim olarak görev yaptı. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahi İhtisasını yaparak 2005 yılında Uzman Hekim oldu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaptı. Mart 2007-Kasım 2013 yıllarında Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yaptı.  Kasım 2013–Kasım 2017 yıllarında Giresun İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptı. Aralık 2017-Şubat 2019 yıllarında Giresun İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak görev yaptı.

Şubat 2019'dan itibaren Giresun İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.