Dr. Arif Kadri Balcı'nın sağlık alanında üst makamlara gelebilmek için bazı siyasilerden ve üst düzey sağlık yöneticilerinden destek istediğini iddia eden bazı sağlık yöneticileri ve hekimler bakın neler anlattılar:


*Uzm. Dr. Arif Kadri Balcı

"Yıllardır Karacabey Devlet Hastanesi'nde ne yapmış, hastaneyi tıbbi, mali ve idari yönden hangi konuma getirmiş de böyle bir göreve layık görülmüş! Ses getirmiş bir icraatını anlatsa da bilsek!.. Dr. Balcı'nın abisi Ankara'nın bir ilçesinde belediye başkanı... Bunu her platformda dillendirdi ve dillendiriyor zaten... Siyasi gücü abisinden mi geliyor? İlla abi mi gerekiyor yüksek makamlara gelebilmek için!.."

Anlayacağınız üzere bu yorumlar, kamu sağlık kurumlarında görev yapmış ve hâlâ devam eden yöneticiler ve bazı hekimlerden geldi...

Dr. Balcı da söz hakkını kullanmak isterse bu sütunlar her zaman açıktır kendisine.

***

Pekii...

Geçen hafta başhekimlik görevinden istifa eden veya ettirildiği iddia edilen Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Güzelsoy'un görevinden ayrılması ve yerine İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir'in geçici olarak getirilmesine ne demeli?


*Doç. Dr. Mehmet Demir

Yıllardır sağlık alanında yazılar yazıyorum...

Onlarca başhekim ve İl Sağlık Müdürü görevden alındı yerlerine yeni isimler atandı ama...

Meslek hayatım boyunca görevden alınan veya istifa eden bir başhekimin yerine geçici görevle 'İl Sağlık Müdür Yardımcısı'nın getirildiğini ne de yazdım, ne de şahit oldum!..

Hep aynı hastaneden veya farklı hastaneden ya da il dışından hekimler başhekim olarak atanmıştır.

Sanki hastanede veya hastanelerde hiç hekim kalmamış da Doç. Dr. Demir zorunlu olarak getirilmek durumunda kalınmış gibi!..

***

Öte yandan Yüksek İhtisas Hastanesi'nin başhekim yardımcılığına getirilen üç isimden biri olan Dr. Tarık Kuzhan adı da dikkat çekenlerden.


*Opr.Dr. Tarık KUZHAN

Biliyorsunuz, Dr. Kuzhan Devlet Hastanesi eski Başhekimi idi. Devlet Hastanesi'nin taşındığı süreçte kendisine Şehir Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı teklifi yapılmıştı.

Ancak Dr. Kuzhan bu teklifi kabul etmeyerek, tercihini taşınma sırasında sürdürülmesi gereken bürokratik işlemlerin yürütülmesinden yana kullanmıştı...

Yani Devlet Hastanesi'nde aylarca kaldı...

Hatta "Gemisini terk etmeyen kaptan!" şeklinde bir yazı kaleme almıştık...

Geçen aylarda Dr. Kuzhan, İlker Çelik Can Devlet Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak atandı.

Şimdi de Yüksek İhtisas Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak geldi.

"Geçici mi, geçer mi?" bilemiyoruz...

Önümüzdeki günlerde göreceğiz hep birlikte!..

Kaynak: Bursa yeni dönem gazetesi köşe yazarı Lale AKASOY

Editör: Haber Merkezi