Bir yıla yakındır Sağlık Bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdürlüğünün istifayı onaylamaması ve Elazığ Milletvekillerinin ise bu konuya sessiz kalması şaşkınlık yaratıyor.İstifa ettiği iddia edilen  Öztürk'ün, istifasını Sağlık Bakanlığının ısrarla kabul etmemesi kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

DOÇ. DR. SAVAŞ ÖZTÜRK 15 KASIM 2018 TARİHİNDE ATANMIŞTI

Bin 38 yataklı, 227 poliklinik odasıyla bölgenin en büyük hastanesi olan Fethi Sekin Şehir Hastanesi 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete başlamıştı. O süreçte Şehir Hastanesi’nin Başhekimliği görevini Doç. Dr. Hasan Korkmaz yürütmüştü.

Alınan son kararla  Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin başhekimi değiştirilmişti. Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin Başhekimliğine, aynı hastanede görev yapan Cildiye Uzmanı Doç. Dr. Savaş Öztürk 15 Kasım 2018 tarihinde atanmıştı.

İl SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF.DR. POLAT AÇIKLAMIŞTI

Başhekim Öztürk’ün istifasında asla siyasi bir baskının olmadığına dikkat çekerek, konunun tamamen idari konulardan kaynaklandığını geçtiğimiz aylarda belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Doç. Dr. Savaş Öztürk kardeşimize bugünü kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Hastanede uzun zamandan bir takım eksiklikler vardı. Bu eksikler vatandaşa yansıyor ve müdahalede geç kalınıyordu. İdare olarak bu konuların üzerine gitmek zorundaydık. Başhekimle görüşerek helallik istedik. O da anlayışla karşıladı. Yani bu konu siyasi değil idari bir konu. Kimsenin başka tarafa çekmesine gerek yok” diye konuşmuştu.

DOÇ.DR. ÖZTÜRK GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR

Yapılan açıklamaların ardından ise  Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Savaş Öztürk'ün istifa etmediği, 15 Kasım 2018 tarihinden bu yana yürüttüğü görevi ile ilgili istifayı düşünmediği ve görevinin başında olduğu söylentileri  gündeme gelmişti. İstifa söylentilerinin yaklaşık bir yıldır sürdüğü Fethi Sekin Şehir Hastanesin de başhekimlik görevinde istifa söylentilerine rağmen herhangi bir değişikliğin olmaması ve özellikle milletvekillerinin suskunluğu dikkatlerden kaçmıyor.

BELİRSİZLİK OLUMSUZ ETKİLİYOR

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Savaş Öztürk’ün istifa etmek istemesinin  ardından, ilimiz milletvekillerinin konudan haberdar olmasına rağmen net bir kararın çıkmaması vatandaşlar arasında da tepki ile karşılanıyor. Sadece Elazığ’a değil tüm bölgeye hitap eden modern bir hastane de başhekimlik konusunda istifa söylemleri olumsuz dedikodulara ortam hazırlarken, hastane de başhekim ve görev yapan doktorların da moral olarak olumsuz etkilendiği ifade ediliyor.

MÜDÜRLÜK İSTİFA İSTİYOR, BAKANLIK ONAYLAMIYOR

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Savaş Öztürk’ün istifasını isterken, Sağlık Bakanlığının ise istifayı onaylamaması kafalarda soru işareti oluşturuyor. İstifa olayı ile ilgili özellikle Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin suskunluğu ve herhangi bir açıklama yapmaması istifa söylentilerinin önümüzde günlerde de devam edeceğini gösteriyor.

İSTİFA OLAYINA İLK AÇIKLAMA YAPAN SİYASETÇİ GÜRSEL EROL OLMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz aylarda Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin başhekimi olarak atanan Cildiye Uzmanı Doç. Dr. Savaş Öztürk’ün istifasının istenmesine dair açıklamada bulunmuş,“Başhekimin istifa etmesi için yoğun baskılar yapıldığına dair bana da bilgiler geldi. Ben başhekim bey ile görüştüm. Başhekim Öztürk, “Ben devlet memuruyum. Devlet geleneğinden gelen bir bürokratım. Ben devleti temsilen mesleki kariyerimle bu görevdeyim. Ben istifa etmedim, istifa etmeyi de düşünmüyorum. Bakanlığın beni almayla ilgili takdiri olabilir mi? Evet, olabilir” dedi. Ama istifa etmeyecek, etmemesi de gerekiyor.”  diye konuşmuştu.

EROL:“İHTİYAÇ DUYULURSA SAĞLIK BAKANIYLA GÖRÜŞÜRÜM”

Erol sözlerine şöyle devam etmişti,“ Bu konuyu daha o boyutta değil ama ihtiyaç duyulursa Sağlık Bakanı ile de görüşürüm ve bu konuyu da gündeme taşıyacağım ve yine bu konuyu da sahipleneceğim. Bir bürokratın AK Parti tarafından görevlendirilmiş olması benim için hiç önemli değil. Siyaset bürokratı tercih edebilir ama gelen bürokratın devlet geleneklerine uygun davranıp davranmaması benim için önemli… Temsil yeteneği önemli, sorumlu olduğu kurumu yönetme anlayışı, disiplini önemli. Başhekim bu kriterlere uyan bir başhekim… Düzgün bir adam, iyi bir bürokrat… Devlet geleneğinden geliyor. Bu tür adamları Elazığ da kamuoyu sahiplenmeli.”demişti.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ GELİŞMELER OLABİLİR

Fethi Sekin Şehir Hastanesin de meydana gelen başhekim istifası söylemlerinin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor. Yaşanan son gelişmelerin ardından ilimiz milletvekillerinin de devreye girerek, yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için girişimlere de bulunacağı belirtiliyor.

VATANDAŞIN SUÇU NE?

Fethi Sekin Şehir  Hastanesinde yaşanan bu belirsizlik sağlık personeli ile doktorları da olumsuz şekilde etkiliyor. Her an istifa edecek bir başhekimin yönettiği hastanede disiplin ve otoritenin sağlanmasının güç olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle pandemi süreciyle zaten zor şartlar altında hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarının bu durumdan olumsuz etkilendiği ve bunun da başarı performansına etki ettiğini ifade ediyorlar.

Halkımızın yoğun şikâyetlerine muhatap olan Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki bu belirsizlik ve yönetim kadrosunda yaşanan kayıkçı kavgasının hizmete ve vatandaşı  olumsuz etkilediğini ifade eden hastane çalışanları, bu belirsizlik ve tutumun bir an önce sona ermesi ve şahıslara değil hizmete odaklanılması gerektiğini belirtiyorlar.

Elazığ Hakimiyet Haber