Giresun Eğitim Araştırma Hastanesinin açılışından bugüne kadar geçen sürede başhekim olarak görev yapan ve hastanenin bugünkü duruma gelmesinde büyük katkıları bulunan Prof.Dr. Çıtlak’ın ani istifası Giresun gündeminde yankı buldu. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ile tanınan, KTÜ’den Giresun’a bizzat rektör Yılmaz Can ve AK Parti milletvekili Cemal Öztürk’ün çabaları ile ikna edilerek getirilen Çıtlak’ın istifası Giresun’da da tepkilere yol açtı.

Atilla Çıtlak’ın istifasına son olarak hastaneye kendisinden habersiz olarak yapılan başhekim yardımcısı ve bazı idareci atamalarının neden olduğu ileri sürülüyor.


*Prof.Dr. Atilla Çıtlak

REKTÖR CAN, BAŞHEKİM ÇITLAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can'ın Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Atilla Çıtlak’ın istifasının ardından Sağlık Bakanlığı nezdinde teşebbüse geçtiği öğrenildi. Rektör Can’ın Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’nu arayarak Çıtlak’ın istifasının işleme konulmamasını istediği öğrenildi. Rektör Can, “Giresun’un yetiştiği bir değere sahip çıkmak gereği duydum, Giresunluların da hocamız Atilla Çıtlak’a sahip çıkmasını istiyorum” dedi.