7 YILDIR

Uzman Doktor Adem Çakır 2013 yılında Yalova Devlet Hastanesi başhekimi iken Koceline atanmış, Kocaeli Devlet Hastanesinin başhekimi olmuştu. Bu görevini 7 yıldır başarıyla yürüten, gerek yeni hastane binasına taşınma gerekse  Pandemi döneminde performansıyla dikkati çeken başhekim Çakır’ın adı il sağlık müdürlüğü için de konuşuluyordu.

ERGÜNEY’E YAKIN İSİM GELDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney’in mesafeli durduğu, az iletişim kurduğu başhekimlerden biri olan Adem Çakır’la ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak ediliyordu. Ergüney, Kocaeli Devlet Hastanesi başhekimliğine kendisine yakın isimlerden SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç’u getirdi.

ÇAKIR’DAN TEKLİFE RET

Pandemi dönemindeki zayıf yönetimiyle öne çıkan Sadullah Kıvanç Tunç yeni görevine dair sözleşmeyi imzaladı. Adem Çakır’a ise Tunç’un makamı yani İzmit SEKA Devlet Hastanesi Başhekimliği teklif edildi. Ancak Çakır’ın bu teklifi kabul etmediği, sözleşme imzalamaya dahi gitmediği ifade ediliyor.

ZATEN DEĞİŞECEK!

Bilindiği gibi İzmit SEKA Devlet Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesinin tamamlanmasından sonra mevcut işlevini devam ettirmeyecek ilk hastane olarak biliniyor. SEKA Devlet’in önümüzdeki dönemde kadın, çocuk ya da bir ihtisas hastanesine dönüştürülebileceği konuşuluyor.

SON KARAR BAKANLIKTA

Yani Adem Çakır pasif bir göreve getirilmek isteniyor. Ancak söz konusu sözleşmeler imzalansa bile son kararı Sağlık Bakanlığı veriyor. Bakalım bakanlık, Dr. Adem Çakır konusunda nasıl bir karar verecek?

ADEM ÇAKIR KİMDİR?

1971 Sivas doğumlu.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi mezunu. Bursa Orhan Gazi Devlet Hastanesi başhekimliğinin ardından Yalova Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptı. 2013 yılından bu yana Kocaeli Devlet Hastanesi başhekimi.İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli şubesi eski yöneticisi. Cihannüma eski il temsilcisi.

Editör: Haber Merkezi