Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılış törenine Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin de katıldığı 1.000.000 m2 toplam kapalı alana sahip olan, 2.682 yatak kapasiteli Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine KSÜ Hastanesi Eski Başmüdürü Sadullah Bal Proje Müdürü olarak görevlendirildi.saglikpersonelihaber.net

SADULLAH BAL KİMDİR?

1977 yılında Kahramanmaraş Afşin’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Afşin’de tamamladı. Ankara Keçiören Sağlık Kolejinden 1995 yılında Radyoloji Teknisyeni unvanı ile mezun oldu.

1995 yılından sonra bir süre Avusturya’da bulundu. 1998 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Osmaniye Kadirli Devlet hastanesine atandı.

Eğitim hayatında Sağlık programları ön lisans, Kamu Yönetimi Lisans, Sağlık Yönetimi Lisans ve Yalın hastane Uygulamaları alanında İşletme Yüksek Lisans yapmıştır.

2000 Yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakülte Araştırma uygulama Hastanesine naklen atandı. KSÜ hastanesinde 11 yıl Radyoloji bölüm Sorumlusu olarak çalıştı. 2012 yılında hastane Müdür Yardımcısı, 2013 yılında hastane Müdürü ve 2017 yılında ise Hastane Başmüdürü olarak görev yaptı.

Temmuz 2019 tarihinde hastanedeki idari görevinden ayrıldı.

Kamu görevinden istifaen ayrılarak 22 Mayıs 2020 tarihinde açılışı yapılan T.C. Sağlık Bakanlığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Proje Yöneticisi olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.