Haberde geçen Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Ayhan Uludağ’ın 2019 yılı mayıs ayı içerisinde atanmasına rağmen aradan geçen 3 ay gibi kısa sürede neden görevden alındığı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmazken, siyaset ve ekonomide sürekli istikrardan bahsedilen vizyonda, son dönemde Sağlık Bakanlığında yaşanan üst düzey yönetim değişiklikleri hakkındaki yorumumuza ise Bakanlık açıklamada bulunmadı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ile beraberindeki 3 daire başkanının görevlerinin başında olduğuna değinilen açıklamayı sorumlu habercilik ilkemiz gereği ziyaretçilerimizin bilgisine sunuyoruz.

Ayrıca Sağlık Bakanlığında kısa bir süre önce yapılan görevden almalarda, Hukuk ve Mevzuat işleri Genel Müdürü ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı görevden alınmıştı. 

DR. HAKKI GÜRSÖZ KİMDİR?

21.09.1975 yılında Çorum’da doğan GÜRSÖZ, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2015 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirmiştir. Halen Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsünde Halk Sağlığı ve Barcelona Pompei Fabra Üniversitesinde Sağlık Ekonomisi yüksek lisans eğitimlerine devam eden Dr. Hakkı Gürsöz, 2005 yılında Sağlık Bakanlığın’ın açtığı mülakatta başarılı olarak Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü getirildi. Bakanlık kariyerine teknik personel olarak başlayan Dr. Hakkı Gürsöz, 2007 yılından itibaren Hıfzıssıhha Mektebi Müdür Yardımcısı olarak görevinde bulundu. 2010-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Bakan Danışmanlığı görevini yürütürken, 2012 yılının Mart ayında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun kuruluşunda Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 

2012-2013 yılları arasında Ekonomik Değerlendirmeler ve Bilgi Yönetimi Başkan Yardımcısı, 2014 yılında Destek ve Laboratuvar Hizmetleri Başkan Yardımcısı, 2015 yılında İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı olarak görev alan Dr. Hakkı Gürsöz, 2016 yılının Temmuz ayından itibaren Kurum Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 

Dr. Hakkı GÜRSÖZ, 2016 yılı Eylül Ayından bu tarafa Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Yürütme Kurulu üyeliği görevini yürütürken, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

Evli ve Kerem, Fatma Sena ve Mehmet Furkan isimlerinde 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi