Üniversitelerde kişiye özel kadro atamaları tartışmaları gün geçtikçe büyüyor. Üniversitelerde her kademeden yöneticinin akrabalarına/tanıdıklarına özel kadrolar açması nedeniyle birçok doktora/yüksek lisans öğrencisi kadro alamıyor, kadrolu olanların ise atamaları gerçekleştirilemiyor. Son olarak sosyal medyada gündeme gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’in ortopedist kardeşi Doç. Dr. Eyüp Çağatay Zengin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi hastanesine ortopedi bölüm başkanı olarak atandı. Üniversitelerdeki atamalara ilişkin Medyascope’a konuşan barış akademisyeni Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu, eskiden de kayırma vakalarının yaşandığını ancak o zaman bile “liyakat” olduğunu, son dönemde ise adam kayırmacılığın had safhaya ulaştığını söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden ihraç edilen barış akademisyeni Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu, kişiye özel kadro atamalarının birçok kurumda yapıldığını ve bu kadrolaşmaların AKP iktidarıyla arttığını söyledi. Türkiye’nin hiçbir döneminde “adam kayırmanın” bu denli yoğun olmadığını belirten Çubukçu, şöyle konuştu:  

“Siyasi iktidar akademide liyakatsizliği bir norm olarak yerleştirdi” 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’in kardeşi ortopedi bölüm başkanı olarak atandı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’in ortopedist kardeşi Doç. Dr. Eyüp Çağatay Zengin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi hastanesine tayin edilmesinin ardından üniversitenin ortopedi bölüm başkanı ve başhekim yardımcısı görevine getirildi. 

Kaynak: Medyascope