Ahmet Güzelçiçek Urfanatik Gazetesi’nin Gece muhabirlerinden İbrahim Çakmak ile yaptığı görüşmede Başhekim yardımcılarının neden istifa ettiğine yönelik açıklamada bulundu.

Başhekim Dr. Ahmet Güzelçiçek, Hastane içerisinde bir grup anlaşmazlık olduğunu dile getirerek ve geçtiğimiz günlerde 14 günlük karantina sürecinde hastane içerisinde bir takım talihsizlik yaşandığını öğrendim. Bunun için hastane içerisinde ekipleri tazeliyor. Taze bir kan ile Urfa sağlığına hizmet edeceğiz’’ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bugün gelen istifa kararlarıyla gündeme bomba gibi düştü.  Hastanede 4 başhekim yardımcısı aynı anda istifa etti. O isimler Başhekim Yardımcısı Mehmet Salih Aydın, Başhekim Yardımcısı Dursun Çadırdı, Başhekim Yardımcısı Erman Dörteller, Başhekim Yardımcısı Ataman Günel oldu. İstifaların perde arkasında yönetim anlaşmazılığı olduğu iddia edildi. 

İstifa eden isimler arasında çocuk cerrahisi bölümünde çalışmalarıyla bugüne kadar takdir toplayan ve başarısı ile il dışına hasta sevkinin önüne geçen Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Erman Dörterler’in de olması sağlıkta büyük kan kaybının başlıca etkeni oldu. 

Geçtiğimiz günlerde de hastane başhekimi Ahmet Güzelçiçek istifa ettiğini açıklamış, perde arkasında aslında istifanın istendiği konuşulmuştu. Kamuoyunun tepkisinin ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik istifayı kabul etmediklerini duyurmuştu.

Üniversite hastanesinde peş peşe alınan bu istifa kararları kentte sürekli sorunlarla gündeme gelen sağlık sektörü adına büyük endişe yarattı.