Yıllardır Kocaeli 112’deki yönetici sorununa çözüm getirilemediği, özellikle 2013-2016 döneminde şimdiki başkanlık birimi 112’ den sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcılığı'na Dr. Pınar Özkır Sönmez’in baktığı dönemde çok sayıda yönetici değişimi kurumda ciddi zaafiyet yaratmaktaydı.

Aynı dönemde özel hastanelerle ilgili birimlerden sorumlu il sağlık müdür yardımcısı pratisyen Dr. Arzu Aşı’ydı. İl sağlık müdürlüğü görevinden alınan Uzm.Dr. Mürsel Durmaz’ın yerine müdür olan Üroloji uzmanı Şenol Ergüney gelmişti. Tüm bu dönemler boyunca başhekim yardımcısı sayısının 4 olduğu yıllar nedense son 5 yıldır 1 ya da 2 başhekim yardımcısı ile idare edilmeye çalışıldı. AKP Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile her defasında 112 ambulans ve istasyonlarının sayılarının arttığını görsel şova çeviren Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri nedense 112 Başhekim Yardımcıları sayısında aynı artışı yakalayamamaktadırlar.

Kurumda denetim noksanlıkları ve idari zaafiyetlerin bulunduğu gerçeği gün yüzü gibi ortada dururken, Kocaelili vatandaşların yaşadığı skandal niteliğindeki birçok olay gazetemizde yer almıştır.
Bu haberlerin bazılarına binayen TBMM’de Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın cevaplamasıyla istemiyle soru önergeleri verildi. Kocaeli 112 Başhekim yardımcısı Dr. Berkin Gökhan’ın yaklaşık 1 ay önce başka bir birime görevlendirilerek, mevcut başhekim yardımcısı sayısı 2’den 1’e indirilerek Pandemi gibi yoğun bir süreçte defalarca skandal nitelikte olayla adını duyuran 112 yönetiminin idari zaafiyetlerinin devam ettiği iddia edilirken, yapılan hamlenin sağlık çevrelerinde kurum adına tam bir fiyasko olarak nitelendirildiği dillendirilmekte.

YETKİLİLERDEN CEVAP BEKLENİYOR

Görev arkadaşları tarafından sevilen bir hekim olduğu bilgisine ulaşılan Dr. Berkin Gökhan’ın bu şekilde görev yerinin değişmesini kurum adına doğru olmadığını, görevinde kalan diğer başhekim yardımcısı Dr. Faruk Ay’ında kurumda aylarca tek görev yapan Dr. Berkin Gökhan varken ikinci başhekim yardımcısı yapılması için çok uğraşlar verildiği kaydedildi.

Tüm bu gelişmelerin ışığında 112 Başkanı Arzu Aşı ve Personel Başkanı Dr. Coşkun Güler’in 14 Mart 2021’de 5’i AÇM hekimi, 10 doktoru Hakkari ve Şırnak illerine geçici görevlendirmeyle yollarken halen 112 AÇM’de doktor sıkıntılarının istasyon hekimlerine geçici görevlendirme verilerek, mevcut AÇM hekimlerine fazla mesai yazılarak giderilmeye çalışılması Kocaeli’de İl Sağlık Müdürü Jinekolog Dr. Yüksel Pehlevan, Dr. Arzu Aşı ve Dr. Coşkun Güler’in eleştirilmesine sebep oldu.

Konuyla ilgili yetkililerden cevap beklenmektedir.

Kaynak: https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/8213939/kocaeli-112de-tek-bashekim-yardimcisi-kaldi

Editör: Haber Merkezi