Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sağlık çalışanları döner sermaye ek ödemelerinin neredeyse sıfırlanmasından dolayı mağdurlar.  Bu konuda her ilde, her kurumda çalışanlar bize taleplerini ve sıkıntılarını anlatıyor. Sabit ek ödemenin döner sermaye yerine genel bütçeden ödenmelidir. Böylelikle çözüm için önemli bir adım atılmış olur.” açıklamalarında bulundu.

“Sendikacılık Yapan İdareciye Ne Bizim, Ne Türkiye’nin Tahammülü Var”

İdareci atamalarında ehliyet ve liyakatin esas alınması gerektiğini belirten Türk Sağlık-Sen Başkanı Kahveci “Sözleşmeli yöneticilik başından beri doğru bulmadığımız bir yöntem. Biz hakkaniyetli, ehliyete ve liyakati esas alan bir atama istiyoruz. Taşrada orta düzey yönetici kadrolarına atamalarda bu hususların dikkate alınmadığını görüyoruz. Bu kişilerde yöneticilik yerine daha çok sendikacılık yapıyor. Buna ne bizim ne de Türkiye’nin tahammülü vardır. Bu tür işlere girişenlerin uyarılması ve gerekenin yapılmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yurt dışı görevlendirmelerinde bir sınavla yapılmasını talep ettiklerini belirten Başkan Kahveci, bu görevlendirmelerde farklı kriterlerin uygulandığı ve istismar edildiğine dair çalışanların kaygılarını aktardı.

“Döner Sermayeler Konusunda İki Çalışma Yapıyoruz”

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin ziyarette gündeme getirdiği konularla ilgili olarak açıklamalar yapan Sağlık Bakan Yard. Prof. Dr. Muhammet Güven ise döner sermayeler konusunda aynı şeyi düşündüklerini ve çalışanların memnuniyetini artırmak istediklerini belirtti.

Sağlık Bakan Yard. Prof. Dr. Muhammet Güven, bu konuda iki çalışma yaptıklarını açıklarken “Döner sermayeler yetersiz bu konuda iki çalışma yapıyoruz. Birincisi sabit ek ödemenin genel bütçeden ödenmesini sağlamak. İkincisi de performansa dayalı döner sermaye sistemini yeniden gözden geçirmek. Bu iki konuda çalışıyoruz.” dedi.

Bakanlık olarak sendikal ayrıma kesinlikle karşı olduklarını dile getiren Bakan Yard. Güven, hiç kimseye sendikasından dolayı bir ayrıcalık ve ayrımcılık yapılmayacağına vurgu yaptı. Taşra yöneticilerini de bu konuda uyaracaklarını altını çizerek idarecilerle yapılacak toplantı ve eğitimlerde bu konuları ifade edeceklerini kaydetti.

Yurt dışı görevlendirmeler konusunda sınavında bir yöntem olduğunu belirten Sağlık Bakan Yard. Prof. Dr. Muhammet Güven; hizmet puanı, daha önce gidip gitmeme ve ihtiyaç duyulan personel gibi  kriterleri esas aldıklarını belirterek hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık yapılmadığını belirtti.

Kamu-Sen ve Türk Sağlık–Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ayrıca ziyaret sonunda Sağlık Bakanlığı’ndan sendikalar ve sivil toplumla sosyal diyaloğu güçlü kılmalarını istediklerini belirtti. Sağlık Bakan Yard. Prof. Dr. Muhammet Güven de bir sağlık şurasının önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirileceğini belirtti.