Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen'den ayrılan 436 sağlık çalışanı Türk Sağlık Sen'e kayıt yaptırdı. İl Sağlık Müdürlüğü Personel Başkanı ve Sağlık-Sen Başkan Yardımcısı Murat Yavuz Ladikli'nin, sendika değiştiren sağlık çalışanlarına baskı ve görev yeri değiştirmekle tehdit ettiği iddia edildi.

İKNA ODALARI KURDULAR 

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, iddiaların doğru olduğunu ve kendi sendikalarına seçimlerden sonra üye olan sağlık çalışanlarının tek tek aranarak ikna edilmeye çalışıldığını belirterek,"İkna edemeyince yerlerini değiştirmekle tehdit ediyorlar. Ne yazık ki bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek çok sıkıntılıdır. Sağlık çalışanlarının bize olan teveccühünü çekemeyen bazı idareciler tabir caizse koltuklarına kuruldukları ikna odalarında üyelerimizden beyaz dilekçe almakta gönülden atılan imzalara zorbalıkla engel olmaya çalışmaktadırlar" dedi.

SUÇ DUYURUSU YAPACAKLAR 

Adaletlerinin terazisini ortadan kaldıran, personel arasında ayrımcılıkta sınırların zorlandığı ve düşmanca bir tavır sergilendiğini dile getiren Zengin, "İl sağlık Müdürlüğü personel Başkanı Murat Yavuz Ladikli, aynı zaman da Sağlık Sen Başkan yardımcısı olması etik bir davranış değildir. Makam koltuğunu kullanarak üyelerimize baskı ve mobbing uygulanmaktadır. Bunların yaptıkları kanunlara göre de suçtur. Bu kişiler hakkında ilgili yerlere gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu işi yapanları devletin en yüksek mercilerine kadar ileteceğiz" diye konuştu.