Malumuz sağlık kolunda faaliyette bulunan yetkili sendikanın bu cumartesi günü Genel Kurulu var. İki aday arasında geçmesi beklenen genel kurulla ilgili 27 Şubat 2019 tarihli bir karardan sonra bazı sosyal medya hesaplarından genel merkez aleyhine tepki paylaşımları oldu. Sebebi ise; Genel Kurula sadece üst kurul delegeleri ile şube yönetim kurulu üyelerinin katılabileceği, sendika üyelerinin genel kurul salonuna alınmayacağı. “SMS” iletisi ekran görüntüsünün alıntılanarak yapılan kişisel paylaşımlar ilk günden itibaren dikkatimizi çekse de, bu konu hakkında haber yapmadık.

Ancak bugün bir sağlık haber sitesinin haberini okuduğumuz da ziyaretçilerimize olan sorumluluğumuz gereği konu hakkında bildiğimizi paylaşmak istedik. Tabi ki resmi belgelerle. İsterseniz önce yapılan yanlı ve insanları kandırmaya yönelik haberin ekran görüntüsünü paylaşalım sizinle.

Bu haberi yapan sitenin adını yâda haberin linkini paylaşmıyoruz. Karaladık özellikle. Basın faaliyeti yürütmenin en önemli unsurunun; insanları doğru bilgilendirme olduğu ve haber verme görevinin katledilmemesi gerektiği konusundaki sorumluluğumuz ile haber sitesinin ismini vermiyoruz.

Gerçek Ne Peki?

27.02.2019 tarihli ve 632 sayılı Sendika Yönetim Kurulu kararıyla;

Genel Kurulun yapılacağı salona üst kurul delegeleri ile şube yönetim kurulu üyelerinin dışında katılımcı alınmaması yönünde karar almış. Bu kararın altında ise herkesin malumu olan iki başkan adayının da ismi ve imzası bulunurken ve OYBİRLİĞİ ile bir karar alınmışken,Sağlık Sen Delegelerinin Genel Kurula Girmesi Yasak” gibi bir başlıkla bir kurumu ve buradan hareketle üye sayısı 250 bini bulan bir camiayı toptan töhmet altında bırakmak, kendi tabirleriyle bürokrasiye hakim bir haber sitesine asla yakışmamıştır.

27.02.2019 tarihli ve 632 sayılı Sendika Yönetim Kurulu Kararı:

Bu vesileyle bu ve benzeri yanlı – yanlış haber yapan web sitesini kınıyor, sizlere olan sorumluluğumuzu tarafsız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğimiz taahhüdümüzü yeniliyoruz.

Saygılarımızla.

SaglikPersoneliHaber.net