SAĞLIK-SEN İZMİR 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI Özgür YILDIRIM açıklamasında;

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerr. Eğit. Arşt. Hastanesinde görev yapan “Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü” hakkında 03.01.2020 tarihinde tutulan bir tutanakta, hastanede faaliyet gösteren kantin işletmelerinden usulsüz şekilde para alındığı ve bazı organizasyonların ulaşım bedellerinin kendilerine ödettirildiği yönünde tespitler yapılmış ve bu tespitleri içeren bahse tutanak evrak kayıt sisteminden geçirilerek gerekli soruşturma yapılması cihetiyle Hastane idaresine teslim edilmiştir.

Ancak bu güne kadar bahse konu tutanakla ilgili olarak hiçbir işlem yapılmamış olup, bu durum, aynı zamanda taraflı tarafsız tüm hastane çalışanlarında memnuniyetsizlik yaratmıştır.

Bu itibarla Sendika olarak öncelikle 15.06.2020 tarihinde ilgili hastane başhekimliğine başvuruda bulunularak bu konu ile ilgili sürecin ne aşamada olduğu, sorumluları hakkında idari ve adli soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hususları sorulmuş ancak şubemize verilen cevabi yazıda, sorduğumuz hususların bilgi edinme kanunu kapsamında olmadığı, kişiye özel olduğu bu itibarla bilgi verilemeyeceği belirtilmiştir.

“Burada yapılan bu durum sümen altı edildiğini düşünmekteyiz.”

Sonrasında, aynı içerikte dilekçemizi hastanenin bahse konu cevabi yazısını da ilgi tutarak 25.06.2020 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne de vermiş bulunmaktayız.

Son derece vahim iddialar içeren ilgili tutanak gereği gerekli adli ve idari soruşturmaların İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacağına olan inancımız tamdır.

Ancak, gereğinin yapılması ile ilgili bir gecikme veya gerçeklerin ört pas edilmesi gibi bir durumla karşılaşılması durumunda bu iddiaların araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarak sorumlularının cezalandırılması için yetkili cumhuriyet başsavcılığı da tüm belgeleri ile ilgili her kuruma suç duyurusu ve başvuru da bulunulacağını ve bu sürecin şubemiz tarafından sonuna kadar titizlikle takip edileceğinin de bilinmesini isterim.

Saygılarımla,
Özgür YILDIRIM
SAĞLIK-SEN İZMİR 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI

Editör: Haber Merkezi