Şanlıurfa’nın Siverek Devlet Hastanesi Başhekimliğine Üroloji Uzmanı Doktor Muhammed Tosun atandı.

Eski başhekim Mehmet Celaloğlu’nun Ekim ayında istifa etmesinin ardından bir süre boş kalan başhekimlik makamına hastanede görev yapan Uzman Doktor Muhammed Tosun getirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından asaleten başhekimlik görevine atanan Muhammed Tosun, ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda gazetecilere hastane hakkında bilgi veren Tosun, verilen hizmetleri anlattı.

Toplantıya Başhekim Yardımcıları Uzm.Dr. Nizam DEMİR ve Uzm.Dr. Nurullah AKSOY'un yanı sıra İdari ve Mali İşler Müdürü Kutbedin AHMER ve İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Doğan ŞENLİK'de katıldı.

İlçede yaklaşık 750 evde bakım hastasının olduğunu dile getiren başhekim, hastanedeki iş yükünü anlattı.

Mamografi cihazımız hizmet vermeye başladı Daha önce hastanede eksik olan birçok cihazın tamamlanmaya başladığını belirten Tosun, “Meme kanserinde erken teşhisinin önemi herkesçe bilinir ki basit bir işlem için hastalarımızın şehir dışına çıkmaması adına Mamografi cihazımız kısa süre önce hizmet vermeye başladı.” dedi.

Doktor açığımız hızlan kapanıyor Sağlık Bakanlığı tarafından son atama ile Siverek ilçesine 6 uzman doktorun daha atandığını söyleyen başhekim Muhammed Tosun, yeni doktor atamalarının yapılması için girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.

Bebek dostu hastane belgemizi aldık. Hastane koşullarının iyileştirilmesi adına çalışmalarını yürüttüklerini de ifade eden Muhammed Tosun, “Yakın zamanda yaptığımız iyileştirmeler sonucu hastanemiz adına sevindirici bir gelişme yaşadık ve bebek dostu hastane belgemizi aldık. Aslında bütün bu iyileştirmeler hem hastanemiz hem şehrimiz adına olumlu gelişmelerdir. Sonuçta bu belgelerin alınabilmesi için belirli iyileştirme ve çalışma gerektiriyor.” diye konuştu.

Tosun, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından gazetecilerden hizmetlerin yayınlanması konusunda destek istedi.