SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR

Adana'da bir aile hekimine yönelik gerçekleşen darp olayı, peşi sıra, Konya ve İzmir'de de benzer olayların yaşandığını, sağlıkta şiddeti asla duymak istemediklerini ifade eden Koca, ancak konunun son günlerde sıkça gündeme geldiğini söyledi. Bu konuda da Sağlık Bakanlığının müdahil olması üzerine zanlının tutuklandığını hatırlatan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddeti körükleyen birtakım yaklaşımlar oluyor. Bir dizide de benzer şekilde hiç tasvip edilemeyen yaklaşımla bir sahne oldu. Bu konuda da özellikle müdahil olduk. Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) müracaat ettik. İlgili kanal sahipleri, bu konudaki yanlışlığı yazılı özür beyanlarıyla Bakanlığımıza bildirdi. Bu yetmedi. Biz buna rağmen, RTÜK'e müracaatta bulunduk. RTÜK bir idari ceza yaptırımını sağladı. Buradan teşekkür ediyorum. İlgili dizi içinde, devamında özür sahnesi de çekildi." 

SADECE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAYAN BİR YASA ÇIKTI

Sağlıkta şiddetle ilgili bir yasa çalışmasının yapıldığını anımsatan Koca, hukuk sistematiği açısından sadece sağlık çalışanlarına özel bir şiddet yasası çıkarıldığını dile getirdi.

Adalet Bakanlığının da Adalet Reformu çalışması kapsamında birtakım çalışmaları olduğunu aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Sadece sağlık çalışanlarına değil, bütün şiddet, gasp ve benzeri suçlarla ilgili tutuklamaya yönelik bir uygulamanın da devrede olması ile ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Adalet Bakanlığının Adalet Reformunu yakınen takip ediyoruz. Bunun da devreye girmesiyle bu noktadaki eksiğin tamamlanacağını ve çalışanlarımızın yalnız olmadıklarını, birçok olayda aktif devreye girerek ve müdahil olarak yakın takip içinde olduğumuzu sağlık çalışanlarımızın bilmesini istiyorum." 

Editör: Haber Merkezi