Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın özellikle yeni açılan şehir hastanelerinde kadro istihdamı olacağını belirtirken; hemşire, doktor, sağlık memuru gibi sağlık personelinin sayısının arttırılacağını söyledi. A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atama bekleyen sağlık personellerine şimdilik iyi haber verirken atanacak sayı, branşlar ve atama tarihi konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

TIKLAYIN

Yeni sağlık sistemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük şehirlerde yapılan şehir hastaneleri vereceği hizmeti anlatırken büyük şehirler dışında olan Yozgat ve Isparta Şehir Hastanelerinin önemli hizmetler verdiğine değindi. Açılan ve açılacak olan şehir hastanelerinde, yakın zamanda Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin de tam kapsamlı olarak hizmete sunulacağını söyledi.

Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın personele olan ihtiyacı olduğunu bildiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; sağlık memuru, hemşire, ambulans şoförü gibi unvanlarda personel artırımına gidileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “6 binin üzerinde ambulansa sahibiz. Yatak kapasiteleri artacak. 3 bin 600 yataklı Bilkent Şehir Hastanesini açıyoruz. Vatandaşımızın çektiği çileler son bulsun istiyoruz. Ambulans servisleriyle ve her şeyiyle, doktor noktasındaki sayımızı daha da arttırmak, sağlık memuru, hemşire tüm bunlarda sayı artacak. Sağlık Bakanımızın ifade ettiği gibi burada çok ciddi bir eleman alımımız olacak.

Bunlarla beraber de bu şehir hastanelerinde güçlü ekipmanlarla, güçlü ekiplerle, teknolojik olarak ileri bir teknoloji kullanılıyor. İstihdam ayrı, teknoloji ayrı. Bu konularda her şeyi tepeden tırnağa , nerelerde, ne tür aksama varsa bu adımlar atılacak.” açıklamalarında bulundu.