1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olarak aylık katsayısının artmış olmasından dolayı, nöbet karşılığında ödenen ücretin miktarı da arttı. 

Nöbet görevi ve ücreti

2020 Ocak Zamlı Nöbet Ücretleri Belli Oldu (657) öğrenmek için tıklayınız.

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında nöbet (normal, acil veya branş nöbeti) tutan personele (memur ve sözleşmeli personel), tuttukları bu nöbetten dolayı “Nöbet Ücreti” ödenebiliyor. Ayrıca, üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında tıpta uzmanlık öğrenimi yapanlar ile yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve tıpta ve diş tabipliğinde yabancı uyruklu kontenjanında uzmanlık eğitimi yapmakta olanlara da tuttukları nöbet karşılığında ücret ödenebiliyor.

Nöbet süresinin izinle karşılanmayan her 1 saati için, 657 sayılı Kanunda yer alan gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımıyla bulunan tutarda nöbet ücret ödeniyor.

Nöbet ücreti; yoğun bakım, acil servis, diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerindeki nöbetler için %50 artırımlı ödenirken, dini bayram günlerinde tutulan nöbetler için ise %20 artırımlı ödeniyor.

Ayrıca, nöbet ücreti ödenebilmesi için kesintisiz en az 6 saat nöbet tutulması gerekirken, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en çok 60 saat için ve diğer yerlerde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti ödeniyor.