ÇEVSAP Başkanı İbrahim GÖRÜNME, Betül Hilal AKDAMAR, Dilek ARSLAN ve Hilal ALTUN’dan oluşan temsil heyeti ile Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Atama Daire Başkanı Bekir YİĞİT Sağlık Bakanlığı Bilkent Ana Binasındaki makamında görüşme sağlandı.

Platform Başkanı İbrahim GÖRÜNME “Sayın Daire Başkanımıza bizleri kabul ettiği için teşekkür ederiz. Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerlerinin koruyucu sağlık hizmeti verdiği, hizmet alanında olduğu gibi atama sayılarında da çok eksik kalındığını, meslektaşlarımızın atamaları için TBMM de olduğu gibi bakanlıkta da çalışma yaptığımızı ve 2019 yılı için en az 500 alım yapılmasını istedik.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Atama Daire Başkanı Bekir YİĞİT “2019 yılının sağlık personeli alım sayısının Mart ayında netleşebileceğini ve ondan sonra alım tarihi ve diğer işlemlerin gerçekleşebilecek." dedi.

Platform katılımcıları ile kısa bir değerlendirme yapılarak ziyaretlerin devam etmesi gerekliliği olduğu, er ya da geç fayda sağlayacağı görüşünde fikir birliğine varıldı.

Atama Daire Başkanı Bekir YİĞİT Kimdir?

1974 Yılında Kırıkkale’de doğdu.
1999 A.Ü. İşletme Fakültesinden mezun oldu.
2013 yılında İşletme dalında yüksek lisansını tamamladı.
1998 - 2002 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde memur ve şef olarak görev yaptı.
2002 - 2011 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yaptı.
2012 - 2017 yılları arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 
2017  Ekim ayından itibaren Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Evli ve dört çocuk babasıdır.

GÜNCELLENME TARİHİ: 27.02.2019

Editör: Haber Merkezi